Меркел диша във врата на Обама

Путин и Бил Гейтс сред първите по влияние

Меркел диша във врата на Обама | StandartNews.com

Вашингтон. Президентът на САЩ Барак Обама запази лидерството си в списъка на най-влиятелните хора в света, публикуван от бизнес списанието „Форбс”. Второто място е за канцлера на Германия Ангела Меркел.

Американският лидер, както пояснява изданието, „е набрал точки заради своята победа на президентските избори, което му дава възможност в близките четири години да вдъхва живот в своите политически идеи”, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Фокус.

Президентът на Русия Владимир Путин тази година от второ място се премести на трето. Той успя да се задържи в „призьорите”, както отбелязва изданието, благодарение на демонстрирането на силата на властта по отношение на опозицията. В тази класация на списанието влизат 71 души, от чиито „пари и власт зависи съдбата на света”. Четвърто място заема бизнесменът и основател на компанията „Майкрософт” Бел Гейтс. Пето място „Форбс” отрежда на Папа Бенедикт XVI, ръководителят на федералния резерв Бен Бернаке е на шесто, а директорът на Европейската централна банка Марио Драги – на осмо.

Седми в списъка на най-влиятелните хора в света е кралят на Саудитска Арабия Абдулла ибн Абдел Азиз. На девето място е генералният секретар на ЦК на Комунистическата партия на Китай Си Цзинпин. На десето място е британският премиер Дейвид Камерън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай