"Хизбула" ни готви отговор

"Хизбула" ни готви отговор | StandartNews.com

Бейрут. Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала постави под съмнение съпричастността на своята партия в бомбения атентат в Бургас.

„Няма да коментирам българските обвинения. Въпросът се разглежда спокойно и търпеливо и ние ще вземем решение как да им отговорим в зависимост от резултатите”, подчерта Насралла обръщение към своите привърженици.

Той заяви, че еврейската държава е посочила движението за отговорно веднага, след като е станал инцидентът. „Часове, след като беше извършена атаката в България, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху незабавно обвини „Хизбула”. Дали израелците се готвeха да поведат война срещу Ливан? Не. На Израел не е му е нужно да изчака резултатите от разследването, за да поведе война срещу Ливан”, каза лидерът на шиитската организация, предаде "Дейли мейл". Атентатът беше наречен "скромно събитие" и "операция".

Речта на Насрала бе излъчена на видеостена по повод годишнината от смъртта на водачите на шиитската групировка шейх Рагеб Харб и Саид Абас ал Мусауи. На 16 февруари "Хизбула" почита и паметта на Имад Мугния, загинал в Дамаск на 13 февруари 2008 г.

Местонахождението на Насрала се пази в тайна заради заплахи от страна на Израел, че ще бъде физически ликвидиран, ако бъде открит.

„Ние в Ливан и народите в региона трябва да разберем Израел много добре. Когато се случи нещо такова веднага Израел насочва своя поглед към войната. Израел – това е държава, тя има своите планове, интереси, сметки, планове и във всяка война се стреми към категорична победа”, добави лидерът на „Хизбула”.

„Израел трябва наистина 1000 пъти да помисли преди да действа в Ливан. Ливан не се плаши от тоягата. Ливан не е място за разходка. Ливан не може да бъде окупирана от военния оркестър на Израел”, завърши Насрала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай