Хайката за Джохар Царнаев продължава

Анзор Царнаев: Синовете ми са невинни

Хайката за Джохар Царнаев продължава | StandartNews.com

Бостън. Експлозии разтърсиха обсадена от полицията къща в район на Бостън, съобщиха световните медии. Над мястото кръжи полицейски хеликоптер, а силите за сигурност спряха медиите на няколко пресечки от сградата, която е във фокуса на полицейската операция по залавянето на втория от двамата предполагаеми атентатори, предаде CNN.

Разследващите предполагат, че двама братя чеченци са свързани с експлозиите на финала на Бостънския маратон в понеделник. 26-годишният Тамерлан Царнаев беше убит след конфронтация с полицията тази нощ, продължава издирването на 19-годишния Джохар.

В същото време Бостън е под полицейска блокада. Градският транспорт е спрян от движение. Блокирани са пътните и железопътните артерии, които свързват града с останалата част на Масачузетс. Всички училища, колежи и университети са затворени. Федералната авиационна администрация на САЩ затвори част от въздушното пространство над града. Остава в сила и предупреждението на властите към бостончани да останат по домовете си , докато издирването на Джохар Царнаев продължава.

Според ABC Джохар Царнаев е живял на адреса, който в момента се претърсва в Кеймбридж, заедно с възрастна жена, за която се предполага, че може да е неговата майка.

По-рано от телевизията откриха по телефона бащата на двамата братя, който живее в Русия. Той заявил пред репортер, че не може да повярва, че синовете му са отговорни за кървавата атака в Бостън. Чул се с тях, след като научил за атентата, за да се увери, че са добре и те го уверили, че не са били в близост до експлозиите. „Според мен всичко това е организирано от тайните служби, тъй като децата ми са практикуващи мюсюлмани", заяви Анзор Царнаев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай