Ердоган заплаши протестиращите на "Гези"

Ердоган заплаши протестиращите на "Гези"  | StandartNews.com

Анкара. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган предупреди протестиращите, окупирали истанбулския парк „Гези", да го напуснат преди насроченият за неделя митинг на неговата Партия на справедливостта и развитието, информира BBC.

„Ако площад „Таксим" не бъде опразнен, силите за сигурност на тази държава със сигурност ще знаят как да го опразнят", каза Ердоган.

По-рано през деня протестиращите обещаха да останат, въпреки обещанието на премиера да спре плановете за реконструкция на площада до произнасянето на съда.

Президентът на Турция Абдуллах Гюл днес също призова протестиращите да прекратят своята акция. „Време е вече всички да се завърнат по домовете си. Намирането на пътища за диалог и преговори е знак за зрелостта на демокрацията. Нашата демокрация преминава през тест. Уверен съм, че всичко ще завърши добре", заяви той.

Десетки хиляди поддръжници на турския премиер проведоха митинг в предградие на турската столица. "Това е явен показ на подкрепа, докато правителството му се показва като силно и уверено срещу събралите се протестиращи през последните две седмици в парка „Гези" в Истанбул", предаде "Йедиот Ахронот".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай