Египетските сили за сигурност преговарят с протестиращите

Най-малко 90 души са загинали при сблъсъците

Египетските сили за сигурност преговарят с протестиращите | StandartNews.com

Кайро. Египетските сили за сигурност преговарят с протестиращите. Униформените са влезли в джамията „Ал Фатх", която се намира на площад Рамзес в Кайро. Това съобщи АФП.

Кадри на военнослужещи, влизащи и стоящи в джамията, са били излъчени от египетски телевизионни канали.

Отправено е предложение към демонстрантите да напуснат джамията. Преговорите продължават.
Протестиращи съобщават на медиите по телефона, че имат условия да не бъдат арестувани от полицията или нападнати от цивилни хора, които са извън джамията.

За вчера египетската полиция е арестувала 1004 поддръжници на „Мюсюлмански братя". Денят бе наречен от ислямистите „Петък на гнева". Само 558 души са задържани в Кайро.
Най-малко 90 души са загинали в размириците, по официални данни.

Тези, които подкрепят Мохамед Морси призоваха привържениците си да продължат с демонстрациите и през събота и неделя. и през уикенда, въпреки кръвопролитията. „Гневът на населението на Египет е толкова голям, че протести ще има всеки ден", заяви представител на движението „Мюсюлмански братя", към което принадлежи и Мохамед Морси.

По последни данни най-малко 173 души са били убити в цял Египет през последното денонощие след сблъсъците между силите за сигурност и протестиращите, предаде АФП, позовавайки се на данни от правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай