Бойко: Народът ще реши кой да посрещне Обама

Бойко: Народът ще реши кой да посрещне Обама | StandartNews.com

Вашингтон. Българският народ ще реши кой ще посрещне Барак Обама у нас. Това заяви пред TV7 премиерът Бойко Борисов след срещата си с американския президент в Белия дом. Както стана ясно, министър-председателят е поканил държавния глава на САЩ да посети България през новия си мандат. Борисов предложил следващата среща на Обама с лидерите от Източна Европа да се проведе в София.

Борисов разказа, че е бил силно впечатлен от уважението на американците към българските военни контингенти. Той посочи, че мемориалната церемония в памет на убитите войници и офицери по време на мисията в Афганистан е демонстрация именно на това признание от страна на американците. Над 500 генерали и офицери са взели участие в нея при визитата на българската делегация. Всички американци стояха с ръка на сърцето по време на химна , каза премиерът.

На срещата в Белия дом Обама отново пропуснал факта, че българският премиер няма първа дама и й пратил поздрави. При предишната визита на Борисов в САЩ Мишел Обама специално пожелала да се запознае с половинката му, защото установила, че го облича със същите костюми и вратовръзки като тези на Барак. 

Преди да се срещне с us президента българският премиер с интерес разгледал прочутия аквариум в Балтимор. След разговора с Обама пък Борисов хапнал риба на сол в българското посолство. Ястието му било приготвено лично от сина на посланик Елена Поптодорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай