Българин стана оратор № 1 в света

Българин стана оратор № 1 в света | StandartNews.com

Синсинати. Българинът Пресиян Василев спечели световното първенство по ораторско майсторство "Тоустмастърс 2013″, съобщава сайтът на организаторите на конкурса.

Василев е на 30 години, специалист по продажби, живее в Чикаго. На финалния кръг на състезанието се е явил с още 8 претенденти за най-добър оратор сред 30 хиляди участници от 122 страни. Състезанието се е провело в "Дюк енерджи сентър" в град Синсинати в щата Охайо пред 1600 зрители, дошли от цял свят.

Младежът спечелил симпатиите на зрителите и журито със самоироничната си реч "Променен от автомобилна гума". В разказа си ораторът разказва забавна случка, когато му се наложило да моли за помощ при смяната на автомобилната си гума. Предполагал, че много хора ще му се присмеят за несръчността, но най-неочаквано открил, че неговата слабост се превърнала в сила. Смяната на една проста автомобилна гума "сменила" и него самия, като доста променила отношението му към другите хора.

Василев живее в САЩ от 11 години. Той започнал да се състезава във веригата "Тоустмастърс" преди три години и участвал в много състезания по ораторско майсторство. Регламентът изисква слово с времетраене от 5 до 7 минути на различни теми.

Състезателите се оценяват по съдържанието на речта, нейната организация и представяне. На второ и трето място на световното първенство "Тоустмастърс" тази година се класираха състезатели от Дубай и от Нова Зеландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай