23-годишната Лу дошла в Бостън заради математиката

23-годишната Лу дошла в Бостън заради математиката | StandartNews.com

Бостън. В социалните мрежи изтече името и на третата жертва на бомбената атака в Бостън. Въпреки, че семейството на китайската студентка не желаеше самоличността й да се разкрива, нейни приятели публикуваха снимката й в китайската социална мрежа Weibo, за да изразят уважение.

Лу Лингдзи, или както се е наричала в САЩ, Дороти Лу, е студентка по математика и статистика в Бостънския университет. 23-годишната отличничка пристигнала от Китай с две други момичета, за да получи международно образование. С най-добрите си приятелки, с които деляли квартира, излезли да погледат маратона и да се потопят в културата на града. След като не се прибрали цяла нощ, друга тяхна приятелка и сънародничка се обадила в полицията и в китайското посолство. Едно от момичетата - Зоу Данлинг - е тежко ранено в инцидента и е все още в болница.

Лу Лингдзи е завършила Международна търговия в Пекинския технологичен институт и е заминала за Щатите, за да продължи образованието си по математика и статистика. Профилът й в социалните мрежи е изпълнен с топли лични моменти, с радост от дребните неща в живота.

Публикувала е възторжени статуси като "Ню Хемпшир е чудесно място!" и линк към сайта на Бостънския симфоничен оркестър. Приятелите и състудентите на Лу организираха бдения в университетите в Пекин и в Бостън и споделиха хиляди снимки и статуси в интернет в нейна памет.

ФБР продължават разследването във връзка с бомбените атаки в Бостън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай