Заподозрените за отравянето на Скрипал се оплакаха, че животите им са разбити

Кадър: Телевизия RT

Заподозрените за отравянето на Скрипал се оплакаха, че животите им са разбити | StandartNews.com

Двамата заподозрени в отравянето на бившия агент Сергей Скрипал твърдят, че са само туристи. Александър Петров и Руслан Боширов проговориха пред руската медия RT.

Те са обвинени, че са опитали да убият бившия руски агент и неговата дъщеря Юлия с отровното вещество "Новичок". Петров и Боширов признават, че посетили Солсбъри, където беше и самото нападение, но са били там само за час, за да разгледат забележителностите, и после са се прибрали в Лондон.

Двамата категорично отричат да имат връзки с руското разузнаване.

"Британските разследващи разбиха живота ни", каза Петров. Той разказа, че двамата с Боширов са пристигнали във Великобритания на 2 март. На следващия ден отишли да се разходят в Солсбъри, но не останали много, защото всичко било покрито със сняг: "Намокрихме се и решихме да си хванем следващия влак към Лондон. На следващия ден - 4 март, се върнахме обратно в Солсбъри".

Те категорично отричат да са носили със себе си "Новичок" или друг вид отрова. Боширов коментира бутилката от парфюм на "Нина Ричи", която беше приведена като доказателство от британските власти: "Не е ли глупаво нормални мъже да носят със себе си дамски парфюм? На митниците проверяват всичко. Те биха ни попитали, ако бяха видели дамски парфюм в багажа ни. Ние не сме носили със себе си подобно нещо".

Той разкри, че с Петров се страхуват да излизат навън и са уплашени за живота си и този на своите близки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай