20:05 ч.

04.06.18

1 мин.

0

5

0

Закон защитава Русия от САЩ и неприятелите

от редактор |

Закон защитава Русия от САЩ и неприятелите

Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес закон за налагане на контрасанкции срещу САЩ и други "неприятелски държави", предадоха ТАСС и Ройтерс.


Нормативният акт, озаглавен "За мерките за въздействие/противодействие на неприятелските действия на Съединените американски щати и други чуждестранни държави", бе одобрен от двете парламентарни камари, Държавната дума и Съвета на Федерацията, съответно на 22 и 30 май.


Законът дава право на правителството по разпореждане на президента да налага различни мерки за противодействие срещу неприятелски държави, но те не бива да засягат жизненонеобходими стоки, чиито аналози не се произвеждат в Русия и други страни. Решенията за контрасанкции може да се вземат от президента и по препоръка на Съвета за сигурност на Руската федерация. Предвидена е и процедура за отменяне на контрасанкциите, в случай че отпаднат причините за тяхното налагане, посочва ТАСС.


Агенцията отбелязва, че в хода на дебатите по законопроекта от окончателния вариант са били премахнати текстовете, споменаващи конкретни отрасли, стоки и услуги, а списъкът на възможните мерки за противодействие е бил съкратен. Контрасанкциите засягат не само "неприятелски държави", но и организации под тяхна юрисдикция, а също длъжностни лица и граждани на тези страни.


Предвижда се законът да влезе в сила в деня на неговото официално публикуване.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:32 · 06.06.2018
ООО ПЕДЕРАЗ ТИ ПАК СИ ТУК
Потребител · 11:31 · 06.06.2018
KOITO MOJE SE ZASCHTITAVA KOITO NE STAVA GYZOBLIZEC I KOLONIQ
Trumputin · 07:11 · 05.06.2018
Трумп e в джоба на Путин , това са само прах в очитe , Трумп разбива западнитe връзки за да окапe жeланиeто на запад за конфронтиранe със Русия И eвропа да клeкнe слeд като види чe сащ сe дърпат, eдинствeния ход на трумп конгрeса го държи късо в Амeрица,тоо трябва да покажe вярност към Путин иначe филмс излиза
Потребител · 03:57 · 05.06.2018
You
Shopeto · 20:59 · 04.06.2018
Заглавието е направо убиец: "...защитава от САЩ и неприятелите...". Направо е изкуство да съчиниш от една очаквана в отговор на санкциите на Тръмп и Европа мярка, такава журналистическа бомба. Някой с талант е бил днес дежурен :)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент