Задържаха четирима от ИД, готвели атентат в Москва

Задържаха четирима от ИД, готвели атентат в Москва | StandartNews.com

Агенти от руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържаха в Москва четирима членове на ИДИЛ, подготвяли терористична атака в руската столица. Това съобщиха от пресслужбата на ФСС, цитирани от ТАСС и Нова телевизия.

Според съобщението в групата има граждани на Русия и на страни от Централна Азия. Те подготвяли атентат със самоделни взривни устройства срещу обекти на транспортната инфраструктура в Москва. Ръководството на групата се е извършвало от територията на Сирия.

След извършването на "диверсионно-терористичния акт" терористите възнамерявали да заминат за Сирия и да се включат в редиците на ИДИЛ за участие в бойни операции на групировката.

От руската служба казаха още, че при обиските в жилищата на арестуваните са били намерени "лаборатория за производство на взривни вещества, готово за употреба самоделно взривно устройство с поразяващи елементи и компоненти за неговото изработване". Иззети са също автоматично оръжие, муниции, гранати, а също литература и видеозаписи с екстремистка и терористична насоченост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай