15:15 ч.

10.09.17

1 мин.

0

0

0

Задържаха близо 100 мюсюлмани в Санкт Петербуг

от редактор |

Задържаха близо 100 мюсюлмани в Санкт Петербуг

Между 60 и 100 души са били задържани в Санкт Петербург, обявиха медиите в Русия. Мюсюлмани се събраха за митинг в подкрепа на малцинството рохингия в Мианмар. Сбирката обаче не е била съгласувана с местните власти и бе обявена за незаконна.


Участниците в нея обаче не пожелали да си тръгнат на призивите на полицията и оказали гражданско неподчинение. Задържаните са били откарани с три автобуса до районни управления, където ще бъде направена проверка на документите им.


Рохингия поискаха помощ, след като правителството на Мианмар предприе мащабна военна операция срещу тях. Причината за това стана атака на близо 400 полицейски управления и гранични пунктове. 


Малцинството не е признато от официалната власт в Найпидо заради религията си. Рохингия са мюсюлмани. Те нямат право на достъп до болници, училища и работа. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент