ВИДЕО: Водеща на Russia Today напусна телевизията в ефир

ВИДЕО: Водеща на Russia Today напусна телевизията в ефир | StandartNews.com

Вашингтон. Водеща на руския англоезичен тв-канал "Russia Today" (RT) се обяви срещу Кремъл и напусна медията по време на живо предаване.

 

Лиз Уол, работеща в клона на телевизията във Вашингтон, заяви, че "не може да бъде част от телевизия, спонсорирана от руското правителство".

 

"Снощи скандалът с водещата Аби Мартин в RT, при който тя заяви в ефир, че инвазията на Русия в Крим е недопустима, се превърна във водеща новина на множество международни медии. Като журналист в тази телевизия срещнах много етични и морални предизвикателства, особено поради факта, че съм внучка на бежанци от Унгарската революция, дошли по ирония на съдбата в Русия, за да избягат от руската армия. Майка ми вижда всеки ден мелачката на бедността, имам огромен късмет да съм отраснала в САЩ. Дъщеря съм на ветеран, приятелят ми е медик във военна база, където всеки ден вижда с очите си цената, която хората плащат за тази страна. Това е причината да не мога да бъда повече част от телевизия, захранвана от руското правителство. Горда съм да бъда американка и да преследвам истината и именно по тази причина след това предаване аз напускам". Това бяха думите на Лиз Уол, която подобно на своята колежка Аби Мартин, изригна в ефир срещу Русия и нейната политика.

 

В отговор на това в изявление на "Russia Today" Лиз Уол е упрекната в непрофесионализъм и егоизъм, тъй като е заявила позицията си в ефир, вместо да реши личния си проблем с редактор.

 

"Russia Today" e англоезичен руски канал, базиран в САЩ и Москва, с кореспондентски бюра в общо 19 държави. Много от водещите и репортерите не са руснаци. Tелевизионната мрежа цели да запознае международната аудитория с руската гледна точка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай