В Русия ще наказват лентяите със закон

В Русия ще наказват лентяите със закон | StandartNews.com

Който отказва да работи половин година, ще полага поправителен труд

Трудът трябва да е не само право, а и задължение на всеки гражданин. На тази максима ще заложат в Русия, където подготвят нов закон за тунеядците. Руснаците, които избягват трудовата заетост за срок, превишаващ шест месеца при наличие на подходяща работа, трябва да бъдат наказвани с поправителен труд за период до една година.

Това гласи готвеният от Законодателното събрание на Санкт Петербург пакет за поправка на федералните закони на Руската федерация в. "Известия". Мярката е част от законопроект, който ще бъде внесен за разглеждане в Държавната дума на Русия в близкото бъдеще. Под отговорност за безделничество няма да бъдат подвеждани лицата до 18-годишна възраст, инвалидите, родители на инвалиди, самотните майки с деца до 14 години и още няколко категории граждани. Инициативата е основана на идеята да се увеличат данъчните приходи на държавната хазна.

"Избягването на трудова заетост за повече от шест месеца при наличието на подходяща работа се наказва с поправителен труд със срок до една година или с принудителна работа за същия период", гласи предложената от санктпетербургските депутати поправка на законите. "За да може да търси наказателна отговорност, се предлага в конституцията на Русия да са запише, че трудът е не само право, а и задължение за всеки гражданин", пише "Известия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай