В "Пряка линия" утре гражданите питат Путин за цената на бензина

В "Пряка линия" утре гражданите питат Путин за цената на бензина | StandartNews.com

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир Путин, което ще се състои утре, пише "Известия".

Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики. В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по брутен вътрешен продукт БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер.

Никога не се знае предварително колко ще продължи пряката линия - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след "Пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай