15:05 ч.

12.12.17

2 мин.

0

7

0

Цензура! Русия блокира чужди сайтове

от редактор |

Цензура! Русия блокира чужди сайтове

Русия блокира днес сайтовете на чужди организации, активни в страната и определени като нежелани от властите.


Сред блокираните сайтове е и този на политическото движение "Отворена Русия" на бившия петролен олигарх Михаил Ходорковски, превърнал се в противник на президента Владимир Путин, предаде Франс прес.


През 2015 г. Русия прие закон, който позволява на властите да определят като нежелани чужди организации, които са активни в страната. Впоследствие те може да бъдат забранени, независимо дали става дума за неправителствени организации, за фондации или за компании.


Руският медиен регулаторен орган Роскомнадзор обяви днес, че по искане на генералната прокуратура е добавил в черния списък на организациите още 11 имена. Сред тях са и британските структури, свързани с "Отворена Русия", както и Институтът за Модерна Русия, свързан също с "Отворена Русия" и ръководен от сина на Ходорковски, Павел. В списъка е включена още фондация "Отворено общество", финансирана от Джордж Сорос.


Движението "Отворена Русия" бе учредено през септември 2014 г. от Ходорковски, припомня Франс прес. То цели да обедини проевропейските сили в Русия, за да създаде единна опозиция на президента Владимир Путин. С приближаването на президентските избори през март бившият петролен олигарх изрази подкрепата си за опозиционера Алексей Навални. Той обаче не може да се яви на изборите заради съдебните си неволи в миналото. Ходорковски изрази подкрепа и за кандидатурата на журналистката и телевизионна водеща Ксения Собчак.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:42 · 13.12.2017
НЕЗНАЕХ, че движението на Ходорковски и нговия сайт се финансира от Държавният департамент. Ири тук се действа по презумпция - щом някой се обявява против Путин и неговата политика, значи той задължително е свързан с държавни структури. Много удобно. Така всеки опозиционно мислещ човек може да бъде подведен под отговорност. Примери дал господ.
Потребител · 20:34 · 12.12.2017
А порно саитовeтe щe ги ограничат ли,има ли някои информация!!!???
Болшeвикитe бeз порно и одeколон "Троинои" са загинали!Путкин прави фатална грeшка!
Потребител · 20:44 · 12.12.2017
@Потребител Одeколонът остана маи само за тeбe щом ощe го спомeнаваш.
Потребител · 16:17 · 12.12.2017
А защо нe кажeтe прeди това какво направиха с Русия Тоday в USA. Обявиха ги за чуждeстранeн агeнт. Сандарт да прeстанe да поднася информаzията eдностранчиво. Знаeм кои ви плашта за нeубозданата русофобия, която бълватe постоянно.
Потребител · 16:46 · 12.12.2017
@Потребител Уморих се да чета подобни глупости. За Раша ТОДЕЙ СТАВА ДУМА ЗА ДЪРЖАВНО ФИНАНСИРАНЕ, докато в Путлеристан се говори за чуждестранно финансиране в която графа могат да попаднат всички издания. В случая става дума за закон приет през 2015 г - на всички неудобни трябва да им се затвори устата, предстоят избори. Едни ги ликвидират, други ги вкарват в затвора.
Потребител · 19:25 · 12.12.2017
@Потребител А кои финансира Гласът на Амeрика? Кои финансира Свободна Европа? Глупости e това коeто виe пишeтe.
Потребител · 19:33 · 12.12.2017
@Потребител Всякои знаe кои ги финансира тeзи web ситовe.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент