Руският посланик: Сега е точното време Путин да дойде в България

Руският посланик: Сега е точното време Путин да дойде в България | StandartNews.com

"След изборите, които има в Русия на 18 март, ще бъде съгласувана дата за посещението на Владимир Путин в България, за което има покана от Румен Радев". Това заяви руският посланик Негово превъзходителство Анатолий Макаров, който гостува днес във Велико Търново.

"Смятам, че визитата ще се състои, добави той. - Сега е точното време за посещение на руския президент, тъй като последното му посещение беше през януари 2008 година – това са повече от 10 години", каза Макаров.

Макаров бе категоричен, че за националните чествания в България за 140-годишнината от Освободителната война ще има солидно руско присъствие. „На 2 март в България ще пристигне руският патриарх Кирил по покана на българския патриарх Неофит, ще има посещение на парламентската делегация по покана на НС, ще дойдат представители на Руското военно-историческо дружество и на Руското историческо дружество".

Анатолий Макаров бе на посещение в старата столица за церемонията по посрещане на копие на Самарското знаме. Историческата реликва гостува в старата столица по повод 140-годишнината от Освобождението на България, която отбелязваме на 3-ти март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай