Русия удря Турция и с вноса на храни

Русия удря Турция и с вноса на храни | StandartNews.com

Русия въвежда засилен контрол върху вноса на храни от Турция, който за първите 10 месеца на годината е за 1 млрд. долара, руският вестник "Комерсант".

Това се случва е отговор на свалянето на руския самолет от турски изтребители. Според изданието проблемите на доставчиците вече са започнали по митническите пунктове, а вносители съобщават, че оформянето на товарите практически е спряно.

Още днес може да бъде официално обявено ограничаването на вноса на храни от Турция, обемът на които само за десетте месеца на тази година възлиза на 1 млрд. долара. Застрашен е и вносът на турски автомобилни части, съобщава "Комерсант", като цитира източници от две руски министерства. Ембарго, като в случая с ЕС и САЩ, поне засега няма да има, а ограниченията ще бъдат въведени чрез мерки на руските контролни органи.

Междувременно бе съобщено, че Русия засилва контрола върху вноса на турски селскостопански продукти. Изявлението е на руския министър на земеделието Александър Ткачьов, пише БНР. Той аргументира допълнителните проверки с предишни нарушения на руските здравни норми от турските производители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай