Русия удря ИД от Иран

Русия удря ИД от Иран | StandartNews.com

Руски бомбардировачи Ту-22М3 и Су-34 нанесоха въздушни удари по терористи в Сирия, след като излетяха от летище "Хамадан" в Иран. Това съобщи пред журналисти представител на министерството на отбраната в Москва, цитиран от ТАСС. За първи път Москва използва иранско летище за операции в Сирия, уточнява агенцията.

Стратегическите бомбардировачи Ту-22М3 и бомбардировачите Су-24 излетяха с пълен бомбен товар и нанесоха групов въздушен удар по обекти на терористичните групировки "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра" в провинциите Алепо, Дейр аз Зур и Идлиб, уточни министерството. Унищожени са 5 склада с оръжия, боеприпаси и горива, 3 командни пункта, лагери за обучение на терористи и много бойци от групировките, добави ведомство. Бомбардировачите бяха прикривани от изтребители Су-30СМ и Су-35, излетели от базата "Хмеймим" в Сирия. Всички самолети се върнаха в базите си.

В същото време британски медии съобщиха, че Русия и САЩ може да формират военен съюз за извършване на съвместни операции в Сирия. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Москва и Вашингтон са близо до започване на общи военни действия срещу бойците в Алепо. Сраженията за контрол върху разделения град се засилват в последните седмици, в които бунтовниците постигат успехи срещу силите на Башар Асад. От Държавния департамент на САЩ заявиха, че са запознати с изказванията на Шойгу, но нямат какво да обявят в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай