15:20 ч.

05.11.14

2 мин.

2086

2

0

Русия ще създаде нова международна информационна агенция

от Стандарт |

Русия ще създаде нова международна информационна агенция

Москва. Русия ще създаде нова международна медия на основа на международната информационна агенция Russia Today, съобщи РБК. Новият интернет проект е под работното име "Спутник" и ще обединява десетки уебсайтове на различни езици.


Пресслужбата на Russia Today потвърди създаването новата медия, но не съобщи повече подробности. На 10 ноември ще бъде проведена презентация за официални лица и лидери на руски и чуждестранни компании, като тя ще бъде водена от главния редактор на Russia Today Маргарита Симонян и от телевизионния водещ Дмитрий Кисельов.


Източници на РБК съобщават, че ще на практика се създава "нова информационна агенция", която ще обединява няколко десетки уебсайта на различни езици, която си поставя за цел предоставянето на медийно съдържание от Русия на чуждестранна аудитория.


"Спутин" ще ползва както ресурсите на телевизионния канал Russia Today, така и на радио "Голос России". Още на 29 май 2014 г. в медийния регулатор Роскомнадзор са регистрирани две медии с името "Спутник" - радио и информационна агенция.


И двете медии са учредени от Russia Today, a като територия на разпространение са посочени "Русия и чужбина". Посочени са общо 45 езика, на които ще бъде създавано медийно съдържание, говорени в страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка.


"Това е просто още един бранд", коментира неназован източник на РБК. "Няма нищо общо с държавната търсачка "Спутник", която беше пусната през май", добавя той.


Трудно е да се определи колко ще бъдат държавните инвестиции в "Спутник". През септември РБК съобщи, че в бюджета за 2015-2017 г. за Russia Today са били отделени 146 милиона долара. Чуждестранни медии посочват значително по-голяма сума – 346 милиона долара. Не е известно каква част от парите на медията ще бъдат инвестирани в "Спутник" и дали ще има допълнителни източници на финансиране.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:42 · 06.11.2014
Гросмайстор Путин прави блестящи ход след ход, които не само ще спасят Русия от унищожение, но и ще я направят притегателен център за всички честни хора по света!
Потребител · 12:34 · 08.11.2014
@Потребител Аз съм вече в Русия! Казах довиждане на САЩ.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент