Русия се покачва в класацията Doing Business 2015

Русия се покачва в класацията Doing Business 2015 | StandartNews.com

Москва. Русия се изкачва до 62 позиция в класацията на Световната банка Doing Business 2015. Ежегодната класация изследва 189 държави и условията за правене на бизнес в тях.

Методологията на класирането в класацията тази година беше променена да включва изследването на втори голям град на редица държави с население от над 100 милиона души. В случая на Русия това е Санкт Петербург. Оказвяа се, че той изпреварва столицата Москва по цели 5 показателя.

Друга положителна причина за покачването е извършването на някои реформи през изминалите години, като например съкращаване наполовина времето и процедурите за вклчване на ток на нови компании. В допълнение екипът на Световната банка добавя към факторите и качеството на регулирането в измерваните сектори и защитата на миноритарните акционери, както и подобряването на условията за стартиране на бизнес.

По повод излизането на класацията, президентът Владимир Путин подтикна правителството да вземе всички възможни мерки, за да засили инвестиционния климат на Русия, за да бъде реално почувстван във всяка част на държавата, а не само на хартия.

България тази година падна в класацията до 38 място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай