Русия отговаря с игра с Чебурашка

Русия отговаря с игра с Чебурашка | StandartNews.com

Психолози и педагози с анализ за негативите от виртуалната гонитба

Министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев предложи в Япония да се развие брандът "Чебурашка" в отговор на масовото увлечение по играта "Pokemon Go", съобщи ТАСС. "Казаха ми, че тук - в Япония, Чебурашка е много популярен. Значи трябва да го лансираме. Наистина това е сериозно нещо - лансирането на наши търговски марки би било добре. Но аз не съм по "покемоните", подчерта Улюкаев пред журналисти, отговаряйки на въпрос не си ли струва руските компании да измислят свой покемон. Улюкаев подчерта, че познава по-добре японската разработка "Тамагочи", тъй като неговите деца са имали такава игра. Междувременно руските законодатели смятат да разгледат въвеждането на ограничения за подобни игри, за да защитят обществото от негативните последици, заяви първият зам.-председател на Комитета по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията на Русия (горната камара на парламента) Франц Клинцевич. "Имам усещането, че дяволът е дошъл чрез този механизъм и се опитва да ни развали духовно", заяви Клинцевич. По този повод Надзорът за интересите на руските потребители съвместно с психолози и педагози провеждат прицизни проучвания за възможните последствия от игри с добавена реалност, като Pokemon Go, съобщи директорът на ведомството Анна Попова.
Съветникът на руския президент Владимир Путин по въпросите за развитието на интернет Герман Клименко, както и председателят на комитета на Държавната Дума по информатизация Леонид Левин обявиха, че не трябва да има регулация на такъв тип игри, тъй като на хората трябва да се дава необходимото ниво на свобода.

Депутат видя шпионин на секретни обекти

Представител на комитета по информационна политика в Думата Александр Ющенко смята, че целта на Pokemon Go е обновяване на картографичното изображение на планетата, включително информация за секретни обекти. Дали Pokemon Go е разузнавателна игра времето ще покаже, но доста от експертите са точно на това мнение. Руските експерти са предупредили феновете на Pokemon Go за възможните опасности, които крие приложението. Зарибените играчи трябва да са бдителни, тъй като хакерите са пуснали вирус, който позволява да поеме от тях контрола на устройството и да се прихванат личните данни на "жертвата", както и да се проследява придвижването й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай