Русия ограничава износа на зърно

Русия ограничава износа на зърно | StandartNews.com

Руското правителство ще въведе временни административни ограничения върху износа на зърно. Това съобщи премиерът Дмитрий Медведев по време на среща със своите заместници.

"Време е да се помисли за въвеждането на административните ограничения върху износа. Подгответе предложения как да го направим", обясни Медведев на заместник министър-председателя Аркадий Дворкович.

"Разбира се, това трябва да бъде правилно, в съгласие с водещите износители, като решението трябва да бъде временно", каза още той.

Решението "трябва да бъде достатъчно, за да се коригира ситуацията на пазара на зърно и да предоставим на нашите граждани хлебни изделия и продукти, свързани с преработката на зърно", коментира още Медведев.

Цената на един тон пшеница на Лондонската стокова борса се увеличи с 0,98 на сто до 136,50 паунда веднага след обявяване на новината за ограниченията.

Българският износ за Русия също спира. За българските износители, чиито сделки са с отложено плащане, пък се трупат огромни загуби", коментира пред "Стандарт"Лукан Луканов, председател на Съюз "Произведено в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай