Русия къса с Турция, предупреди гражданите си да не ходят там

Русия къса с Турция, предупреди гражданите си да не ходят там | StandartNews.com

Министерството на отбраната на Русия обяви спирането на военното сътрудничество с Турция, а министърът на отбраната Сергей Лавров отмени пътуването си до Турция след свалянето на руския самолет близо до Турско-Сирийската граница вчера, предаде aljazeera.

Руският самолет Су-24 е бил свален заради нарушаване на турското въздушно пространство, като инцидентът разгневи Владимир Путин, който сравни инцидента с "забиване на нож в гърба".

Русия също така предупреди гражданите си да не пътуват до Турция, заявявайки, че е опасно. Също така там са разположени военни кораби около мястото, където се разби самолетът.

Руският премиер Дмитрий Медведев пък предупреди, че инцидентът със Су-24 може да доведе до отказ от редица съвместни проекти между Русия и Турция, предава TACC.

Министър-председателят на Русия подчерта, че атаката срещу руския самолет е предизвикала опасно изостряне на отношенията между РФ и НАТО и не може да бъде оправдана с никакви интереси, включително и защита на националните граници. Медведев увери, че инцидентът е довел до разрив в добросъседските отношения между двете държави, щетите от които трудно ще бъдат заличени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай