Русия към Тръмп: Стреляй по терористи, не по законните правителства

Русия към Тръмп: Стреляй по терористи, не по законните правителства | StandartNews.com

Прессекретарят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че „умните ракети" трябва да летят към терористите, а не към законните правителства. Тя заяви това, коментирайки думите на президента на САЩ Доналд Тръмп за това, че Русия трябва да бъде готова да сваля ракети, изстрелвани към Сирия, предава ТАСС.

„Умните ракети трябва да летят към терористи, а не към законни правителства, които вече години се борят срещу международния тероризъм на своя територия", заяви Захарова.

Тя обърна внимание, че ракетен удар по Сирия може да унищожи доказателствата около възможното нападение с химично оръжие в Източна Гута. „Да не би цялата история да се състои в това как да си заличите следите с провокативните удари на умните ракети и международните инспектори вече нищо да не могат да открият като доказателство", допълни Захарова.

По-рано Тръмп написа на профила си в „Туитър" следното: „Русия се заканва да свали всяка ракета, изстреляна по Сирия. Бъди готова, Русия, защото ще пристигат, хубави, нови и умни! Ти не трябва да си партньор с убиващото с газ животно, което избива собствения си народ и се забавлява от това!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай