Русия иска да забрани продукти на McDonald's

Русия иска да забрани продукти на McDonald's | StandartNews.com

Москва. Руската агенция за защита на потребителите подаде иск в московски съд, с който иска веригата за бързо хранене McDonald's да спре да продава някои видове бургери, млечни шейкове и сладолед, предаде Ройтерс.

Агенцията в Русия е поискала от съда да обяви производството и продажбата на тези продукти за нелегална заради "неподходящи физико-химични параметри". Изрично споменати са имената на определени продукти на веригата.

От McDonald's излязоха с изявление, в което уточняват, че не са получавали оплаквания от Русия и нямат информация за съдебния иск. Храната в Русия се приготвя по методи, одобрени от властите, съобщават още от компанията.

Предприетите действия срещу американската верига обаче не изглежда да са повлияли на руснаците, които продължават да посещават заведенията за бързо хранене

"Мога да кажа, че това решениое е взето по политически причини. И друг път се е случвало. Преди време дори забранихме вноса на вино от Молдова и Грузия. И сега става въпрос за политическа кампания", споделя Никита Петров.

"Всеки сма решава какво да яде и какво не", смята Ирина.

Москва предприема действия срещу американската верига три месеца, след като "Макдоналдс" реши да затвори своите ресторанти в наскоро анексирания към Русия от Украйна Крим. Точно тогава руски политици призоваха всички обекти на американската компания в Русия да бъдат затворени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай