Путин вдигна войските в пълна бойна готовност

Путин вдигна войските в пълна бойна готовност | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин се завърна след десетдневно отсъствие. Тази сутрин той е заповядал да бъдат преведени в пълна бойна готовност Северният флот, отделни съединения на Въздушнодесантните войски, както и Западният военен окръг.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи за внезапната проверка в Националния център за управление на отбраната на Русия. Тя започна в 08.00 часа московско време и на нея присъстваха 40 хиляди военни, 3360 единици военна техника, 41 бойни кораби, 15 подводници, 110 самолети и хеликоптери.

Страната трябва да повиши боеспособността на армията заради нови заплахи пред нейната сигурност, каза Шойгу, цитиран от РИА Новости. „Нови предизвикателства и заплахи пред военната сигурност изискват въоръжените сили да засилят военния си капацитет", добави той.

По-късно днес е планирана срещата на Путин с президента на Киргизстан Алмазбек Атамбаев. Тя ще се състои по план в Санкт Петербург, потвърдиха от Кремъл.

Изчезването на руския президент от медийното пространство предизвика множество спекулации.Телевизия "Дождь" има информация, че той си е почивал в резиденцията край езерото Валдай в Новгородска област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай