Путин: Турция си сътрудничи с радикалите

Путин: Турция си сътрудничи с радикалите | StandartNews.com

По време на първата за тази година редовна „Пряка линия" с президента на Русия 12-годишната Варвара Кузнецова попита Владимир Путин „ако се давят (Петро) Порошенко и (Реджеп) Ердоган, кого ще спасите първи?", предаде РИА Новости.

„Ако някой е решил да се удави, то вече е невъзможно да бъде спасен. Но ние сме готови да подадем ръка за помощ на всеки, ако той самият го иска", отговори руският държавен глава.

Ръководството на Турция не толкова се бори с радикалите в страната, колкото сътрудничи с тях, каза президентът на Русия Владимир Путин.

Отговаряйки на въпрос за сроковете за подновяване на полетите до Египет и чартърите до Турция, той каза, че съответните решения за взети от съображения за сигурността на туристите. Путин отбеляза, че Кайро се бори с екстремистите на Синайския полуостров, където редовно има терористични атаки.

„Що се отнася до Турция. Тук виждаме аналогична картина. Но, според нас, днешното ръководство на Турция не толкова се бори с радикалите, колкото сътрудничи с тях", каза Путин.

В руската икономика има сива сфера, но тенденцията е положителна, каза още президентът на Русия. По думите му, дефицитът в бюджета е минимален, дори по-низък от планираното - 2,4%. За първи път през февруари е регистриран ръст в промишленото производство, увеличение им и в износа а технологична продукция.

Путин подчерта, че ако страната харчи резервните си фондове, както през миналата година, и не ги възстановява, то парите ще стигнат за четири години. И поясни, че международните резерви на Русия са се върнали на нивата от началото на 2014 г. 

Президентът на Русия получи въпрос за предизборната кампания в САЩ – „Кой е по-лошият кандидат за Москва: Хилари Клинтън или Доналд Тръмп", предаде още Фокус, цитирайки Интерфакс. 
„Трябва да се търси кой е по-добрият. Въпросът не е само в президента. Има примери за положително сътрудничество със САЩ – в ядреното разоръжаване, борбата с международния тероризъм. Но, ако нашите партньори изхождат от погрешна представа за своята изключителност, те винаги ще искат специално положение за себе си.

И не трябва да действат от позицията на силата, а с уважение към всички свои партньори", каза руският президент Владимир Путин.

До момента Путин е отговорил на повече от 40 въпроса в рамките на 2 часа., съобщава ТАСС. Президентът на Русия е получил близо 2,3 млн. въпроса.  1,5 млн. са обажданията, 400 000 са SMS-те и над 70 000 преките обръщения към Путин.  ТАСС припомня, че през 2013-та година  "Пряка линия" е продължила 4 часа и 48 минути. 

Днешната "Пряка линия" може да проследите ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай