Путин: Санкциите са пълна глупост

Путин: Санкциите са пълна глупост | StandartNews.com

Москва. Инвестициите в Русия, въпреки санкциите на Запада срещу нас, продължават да растат, заяви руският президент Русия Владимир Путин на икономически форум. Той добави, че въпреки санкциите много чуждестранни инвеститори продължават да инвестират в руската икономика, предаде Интерфакс.

Путин смята, че санкциите на Запада срещу Москва заради конфликта в Украйна са "пълна глупост". Те ще окажат негативно влияние на световната икономика. Според него санкциите нарушават фундаменталните принципи на СТО, подкопават доверието в международните финансови институции и на курсовете на валутите.

"Много бих искал да се надявам, че ще преодолеем този период и ще постигнем устойчиво развитие на световната икономика, за което Русия ще даде своя принос", каза Путин. Президентът обеща, че руската държава няма да налага ограничения на движението на капиталите и валутите в страната и ще подкрепи всички пострадали от санкциите. Той обясни, че ограниченията всъщност са създали за Русия допълнителни стимули за търсене на резултати в приоритетните направления на развитието на руската икономика. Приоритетно за нас ще стане партньорството с Латинска Америка, БРИКС, АТП, подчерта Путин. Той отбеляза, че държавата ще подкрепи всички пострадали от санкциите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай