12:35 ч.

20.07.18

2 мин.

0

78

0

Путин предупреди НАТО да не се заиграва с Украйна и Грузия

от редактор |

Путин предупреди НАТО да не се заиграва с Украйна и Грузия

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.
В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта.


В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието, и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.


"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.


Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".


През 2008 г. руските сили влязоха в два отцепили си грузински региона, а през 2014 г. анексираха украинския Кримски полуостров, след което в Източна Украйна избухна проруски бунт. В части и от двете държави продължават да са разположени руски военни, нещо, което според Москва е по желание на местните хора, но което Западът и правителствата на двете страни наричат незаконна окупация, отбелязва Ройтерс.


На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.


Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.


По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Shopeto · 21:32 · 22.07.2018
Страхувам се, че напълно осрахме темата, затова приключвам диспута за момента. Ще продължим размяната на "факти" при следващата статия за Вожда.
Приятен ден и благодарско за (почти) приличният тон на (почти) всички участници. Можело значи...
BarakBaghdadi · 21:38 · 22.07.2018
@Shopeto ...аз се изпуснах малко накрая, шъ ме извиняваш. Приятни сънища, да не сънуваш отново Путин, КБГ, кафяви мечки, Новичок и пр. страхотии....
Потребител · 22:37 · 22.07.2018
@Shopeto Факти нямаш Щопе ,нито дори и от тези които плащат сметката на Порошенко и правителството му са на твоето мнение.А фактите говорят съвсем друго от което ти казваш.Говорят за второешелонни комунистически апаратчици продаваши дръжавата и интересите на Украйна на този който им плати най много,мамещи и ограбващи украинския народ и надеждата им за нормална държава.
Потребител · 07:13 · 08.08.2018
@Потребител Факт е, че украинските проблеми са си вътрешна работаа на украинците, Русия няма калво да се бърка.
Потребител · 22:09 · 11.08.2018
@Потребител Русия няма каво до им се бърка във вътрешните работи, А САЩ и ЕС могат да се разпореждат като у дома си в Украйна,и това не е бъркане във вътрешните работи?
Потребител · 01:54 · 22.07.2018
Руснаците ще държат Украина в това положение докато могат което е още доста време най вероятно. Нямат друг разумен ход без да си свалят гащите
BarakBaghdadi · 10:39 · 22.07.2018
@Потребител Конфликта ще остане "замразен" докато нов мейдан не разкара корумпираните фашуги от властта, това е неизбежно. Русия не иска да води война с Украйна, просто иска да граничи с нормална държава, а Украйна определено не е такава.
Shopeto · 10:53 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi А какво е "нормална държава", това решава кой? Правилно: Русия. Как мисиш, дали Украйна иска да граничи с държавата на Путин? Само дето нямат избор, те не могат да си позволят да "замразят" един кконфликт на руска територия.
Да се надяваме да не ни обявят и нас за "фашаги" и да ни замразят една войничка на черноморието например.
BarakBaghdadi · 11:41 · 22.07.2018
@Shopeto Ей, пак скочи на амбразурата за киевските фашуги! Защо ме караш да ти доказвам, за Н-ти път, че са фашуги? Колко пъти ще ти пращам линкове, че и на Запад им е ясно, че са фашуги???

Ще ти отговарям на въпросите, когато започнеш да отговаряш на моите! Още чакам доказателства за руски полкове в Украйна, не един, а много полкове.
Shopeto · 19:11 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi Барак, човек, в Донбас нищо не е останало, всичко е на парчета. Няма фабрики, селско стопанство, търговия, няма инфраструктура, ток, вода, парно... всичко спира, е на режим или работи на магия. Повярвай ми, там не искаш да живееш. И войната си продължава, хора умират всеки ден, от двете страни на фронта. Там хората живеят от това, което Русия им прати. Без Русия ще колабират за седмица... максимум.
Кажи ми само едно: ако ти лично живееше там, какво би казал за това как Путин те е "спасил" от "фашагите" в Киев? Още ли щеше да искаш доказателства?
Потребител · 20:24 · 22.07.2018
@Shopeto За разрушението е правилно, но мнозинството от индустриалните компаниите произвеждащи БВП на Украйна са в Доннас и все още работят и изнасят продукция, но за местното население.
BarakBaghdadi · 20:28 · 22.07.2018
@Потребител The EU has admitted that the trade blockade of Donbass by Kiev has weakened Ukraine’s economy.

"It is perfectly clear that the Ukrainian economy has weakened with the occupation of parts of Donetsk and Luhansk regions especially in industrial production," said Head of the European Union Delegation to Ukraine Hugh Mingarelli.

Ukraine’s Prime Minister Volodymyr Groysman also accepted that in 2017, Ukraine lost at least 1% of GDP due to Donbass blockade.
BarakBaghdadi · 20:29 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi According to the National Bank, Ukraine’s trade balance shrank for $1.8 billion in 2017 due to the blockade of Donbass. Suspension of trade and tax revenues to the Pension Fund was another dramatic loss. All the enterprises registered in Ukraine and located in the territories beyond Kiev’s control paid almost 31.7 billion UAH to the Ukrainian budget in 2016 and 20 billion UAH in 2015.
BarakBaghdadi · 20:29 · 22.07.2018
@Потребител Ukraine’s energy sector was affected as well. Metallurgical production and export fell dramatically. Most of metal and coke producing enterprises are located in the territory of Donbass. This sector gave jobs to nearly one million of Ukrainians.

And finally, the most important – blockade has improved positions of the “aggressor-country” in the international anthracite market, as Ukraine has left it voluntarily and “gave” its segment to Russia. The blockade of Donbass appeared beneficial for Russia’s coal-mining industry making it the key supplier of anthracite to Ukraine by the same “bypassing” schemes.
BarakBaghdadi · 20:36 · 22.07.2018
@Потребител Шопето е малуомен трол, повтарящ едни и същи лъжи, постоянно добавяйки нови. Пилешкият му мозък си предстая Донбас като сринат до земята, като Рака след американски бомбардировки, а то не е така. Хората си живеят в градовете мирно и тихо, тук таме падне украинска мина на спирка и убие някого, но кой го е*бе за някакви руснаци. Донбас е богат регион и може да се справи и без Украйна, и без да бъде на системи с руски пари. Далеч съм от мисълтта, че няма руска помощ, но не е както на Шопето му се привижда.
Shopeto · 21:25 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi И как ми се привижда?
Ще ти кажа: 90% от бюджета идва директно от Москва.
Как си го представяш ти? Продават два чувала въглища и с парите си плащат заплатите на миньора, администрацията, полиция, пенсиите, училища и т.н., че дори им остават още за да водят една напълно безсмислена гражданска война.
САЩ използваха една лъжа за да нападнат Ирак и си паднаха на носа. Русия анексира Крим и подпали изтока на Украйна. И още не са си паднали на носа. Знаеш ли защо? Да подсказвам?
BarakBaghdadi · 21:35 · 22.07.2018
@Shopeto Аха, ама нямаш проблеми, когато Украйна купува въглища от САЩ, нали двуличнико? Ми като Украйна се стреля сама в крака и им блокира износа какво да правят, да хвърлят кирките и да умрат от глад ли, тъпако? Продават на който купува, за да оцелеят. Това са руску компании, които купуват стока, не е руската държава да им дава пари ей така, разлика правиш ли?

Русия подпали Изтока на Украйна, както създаде Алкайда, нали така? Хаде подскажи, че твоите бисери мног ме забавляват, давай!
Потребител · 22:21 · 22.07.2018
@Shopeto САЩ накараха Украйна да блокира домбаските въглища и започнаха да им продават своите, това как ти се струва? Хем им продават въглища, хем избиват парите, които им наливат, нека да са прости американците!
BarakBaghdadi · 22:54 · 22.07.2018
@Потребител Абе, не знам колко умно е , но нито действа на Донбас кой знае колко, а прецаква Украинците. Сега Украйна купува по-скъпи виглища, това вдига цената на всичко, крайните цени, продукцията става по-неконкурентна и пр.

От друга страна Донбас се сближава още повече с Русия, заради засилените търговски отношения. като теглиш чертата САЩ и Русия са на далавера, а Украйна са прецакани, Донбас пак си продава стоката...
BarakBaghdadi · 20:26 · 22.07.2018
@Shopeto Това са отново пълни измишльотини и алабализми :-)

Тъпите украинци блокираха донбаските въглища и сега купуват американски на двойни цени (защото са независими). Да Донбас си продава продукцията на Русия, ако това е "наливане" на руски пари, сугласен съм...
Потребител · 22:31 · 22.07.2018
@Shopeto Нацисти и фашисти под крилото на Демократа Перошенко,шопеееее .
https://www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary/commentary-ukraines-neo-nazi-problem-idUSKBN1GV2TY
http://www.latimes.com/world/la-fg-ukraine-neo-nazis-20180625-story.html
https://www.theguardian.com/world/2018/mar/13/ukraine-far-right-national-militia-takes-law-into-own-hands-neo-nazi-links
http://thehill.com/policy/defense/380483-congress-bans-arms-to-controversial-ukrainian-militia-linked-to-neo-nazis
Shopeto · 19:25 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi А по въпросът за доказателствата: това е все едно да кажеш "Докажи, че Бог не съществува": Аз ти казвам, ти да ми докажеш, че греша, при което ми цитираш библията и почваш да тържествуваш: "Видя ли, невернико, пак те хванах как лъжеш..."
Обаче богове няма и трябва само да си отвориш очите за да го видиш... това е положението.
А както вече ти писах по-долу: понякога ми става жал за теб. Ти не си най-добре възпитаният човек, който съм срещал, но явно и преживно говедо не си. Само много си заблуден.
И няма нужда да ми благодариш ;)
BarakBaghdadi · 20:19 · 22.07.2018
@Shopeto при което ми цитираш библията и почваш да тържествуваш: "Видя ли, невернико, пак те хванах как лъжеш...ау, започнеш ли с Библията, работата загрубява.....впрочем аз никога не съм цитирал Библията, а ти тоя пасаж си го измислил, също като руските полкове в Украйна :-)
Потребител · 20:32 · 22.07.2018
@Shopeto Колкото Добри Джуров може да бъде демократ и реформатор, толкова е и Порошенко.Като бай Ганьо който даде най много пари на него служи като верно куче.Колко човека ще умрът или страната разруши за него няма значение.Което правителство да дойде той все е на власт.
Потребител · 20:27 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi Украйна е все още цяла държава благодарение на финансовите инжекции на САЩ и ЕС, част от страната е с неонациста идеология Северозапада.
BarakBaghdadi · 20:54 · 22.07.2018
@Потребител Кажи го това на Шопето, за него Украйна е напълно независима държава без фашуги/неонаци. Пореден безумен и ненужен спор за добре известни неща...
Shopeto · 21:10 · 22.07.2018
@Потребител Учи се отт Барак как да се бориш с идеологическият класов враг. Той може и да е напълно заблуден, но поне не пише идиотизми като теб.
BarakBaghdadi · 21:27 · 22.07.2018
@Shopeto Мда, Шопето издиша напълно и включи на автопилот тролинг...
Потребител · 22:21 · 22.07.2018
@Shopeto Болен мозък си Шопе;Прочети връзките които не са Руски, за теб всичко лошо на света идва от Русия, мо не говорш за други страни.А още по малко познаваш темата по която говориш.
https://www.rferl.org/a/ukraine-needs-western-support/25275620.html
https://carnegieendowment.org/2018/02/27/eu-and-ukraine-taking-breath-pub-75648
https://www.theguardian.com/world/2014/jun/07/john-kerry-saint-briac-ukraine-tensions
https://www.dw.com/en/us-to-offer-ukraine-financial-support-as-political-crisis-deepens/a-19157505
Потребител · 00:28 · 22.07.2018
Всеки предполагам знае какво е Конвертируема Валута, същия закон важи, за България.бизнес, туризъм,стоки и хора. Конвертируемите Българи се вече обменени и извън България, а малкото ново излизащи конвертируеми от Университетите се готвят да си намерят пазар извън България. Качествената стока се продава извън България,боклука не можеш продаде както и да го опаковаш.
Потребител · 21:59 · 21.07.2018
За 2017 през Украйна е минал 85 миларда кубически метра Руски газ, цената е 2.65 долара на 100км. 1316 kм от източната граница до западнатан а Украйна.
Потребител · 15:34 · 21.07.2018
Тези богатирски военни разходи скоро ще трупясат и Русия, както навремето гътнаха "непобедимия" СССР. Току виж, някое НАТО-вско пишляме, пак е кацнало на Червения площад. Да не забравяме подвига на оня швабски тийнейджър, приземил хвърколета си пред Кремълските стени, преди около 30 години. Тогава Горби разрита цялото командване на Червената армия. Та гологъзия Путьо, докато размахва боздуган над Сирия, Крим, Украйна и Грузия, Ръмбо може да му пръсне шундата.
BarakBaghdadi · 19:21 · 21.07.2018
@Потребител The 2018 Defense Budget was signed into law on December 12, 2017 by President Trump. The $700 billion plan exceeded the budget cap of $549 billion as established Budget and Control Act (BCA) of 2011.

US debt as of July 2018: $21,128,999,819,421 | The debt keeps growing‎

-----------------------

Moscow spent 3.9 trillion rubles ($61 billion) on defense in 2017, a 17% decline from the previous year and the first annual drop since 1998, according to new data from the Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

External Debt in Russia decreased to 485.50 USD Billion in the second quarter of 2018 from 524.90 USD Billion in the first quarter of 2018. External Debt in Russia averaged 453.05 USD Billion from 2002 until 2018, reaching an all time high of 732.80 USD Billion in the second quarter of 2014 and a record low of 151.30 USD Billion in the fourth quarter of 2002.
BarakBaghdadi · 19:25 · 21.07.2018
@Потребител Според начина ти на изразяване мога да предположа, че само се хабя, и че с крайното ниското ти IQ, няма да можеш да си преведеш и съпоставиш цифритe за да разбереш колко не си прав :-)
Shopeto · 10:42 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi Барак, включи си твоето гигантско IQ, за да проумееш най-после с какви евтини лъжи те манипулират, че ми става вече жал за тебе.
BarakBaghdadi · 12:31 · 22.07.2018
@Shopeto Wow, верно ли?! Благодаря, че ме светна! Нещо по-конкретно ще кажеш ли?
Потребител · 21:32 · 21.07.2018
@Потребител Руснаците нямак никакви богатирски военни разходи, военнич им бюджет варира между 60-70 милярда долара на година.но покупателната способност на тези пари в русия е 2-4 пъти по висока ако трябва да закупуват както България от други страни.
Shopeto · 08:31 · 21.07.2018
Още веднъж за всички от долу: УКРАЙНА Е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА! Какво му харесва на Кремъл и какво не - какво правят украинците в собствената си държава, би трябвало да си е тяхна работа. Тези вечни обяснения, че виждаш ли там имало много корупция... в Русия имма сто пъти повече, оправете си първо собствената кочина. И това си е техен проблем, какво ви бърка. Да беше поне Румъния, че са ни съседи - те също имат корупция. Ама не... Украйна ше да бъде, шото това са ви дали по телевизията.
BarakBaghdadi · 10:22 · 21.07.2018
@Shopeto Още веднъж за всички от долу: УКРАЙНА Е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА!

Още веднъж за умопомрачително тъпото същество горе: НЕМОЖЕ ДЪРЖАВА ДА Е НЕЗАВИСИМА, КОГАТО ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА Я НАЛИВАТ С ПАРИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ, НЯМА КАК! Точно днес САЩ им отпускат 200 милиона за отбрана!

Не ни изкарвай, че аджеба искаме Украйна да стане руска република, това даже и Русия не го иска. Просто е тъжно да гледаш как САЩ отново успяха да накрат брат-брата да убива. Толкова ли е сложно???
Shopeto · 10:25 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi Както винаги отклоняваш темата; още повече, че 200 милиона от Америка са едно нищо. Никой не може да каже колко точно му струва на руснака войната в Донбас, но нищо чудно да са 200 милиона на ден.
Освен това една държава се смята за независима, когато е призната за такава от ООН, нали е така? Само дето Русия признава независимостта на други държави само като им изнася - същото както правеха СССР. Обявяват Украйна за корупна и морално пропаднала (фашисти) и го ползват като оправдание за всичко, а ти им повтаряш глупостите като папагал, че и ги вярваш.
BarakBaghdadi · 12:51 · 22.07.2018
@Shopeto "200 милиона от Америка са едно нищо" - Нуланд каза 5 милиарда торал, пак ли е нищо??
Commentary: Ukraine’s neo-Nazi problem
https://www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary/commentary-ukraines-neo-nazi-problem-idUSKBN1GV2TY

...не, няма фашуги

The reality of neo-Nazis in Ukraine is far from Kremlin propaganda
http://thehill.com/opinion/international/359609-the-reality-of-neo-nazis-in-the-ukraine-is-far-from-kremlin-propaganda

...не се отварят линковете, нали?
Потребител · 21:44 · 21.07.2018
@Shopeto Украйна никога не е съществувала като държава до 1919 г.Кримската република от СССР е дадена към Украйна през 1956г за по лесно администриране.Приходите на Украйна от Руския природния газ преминаващ транзитно за Централна и Южно централна Европа е минимално 2 миларда долара до 6 на година.С продаването на газопровода на Американски компании ще се контрлира цената и износа в Европа.Нама транзит на газ ,няма милярди долари, няма и как да оказваш натиск или да повишаваш цени и да крадеш от транзитния газ.
Потребител · 22:03 · 21.07.2018
@Shopeto Украйна е номер едно по корупция бие Русия.Там където са живели българи е все корумпирано и крадливо племе.С изключение на Унгария . а Северна Италия е корумпирана.
Потребител · 07:19 · 08.08.2018
@Потребител Щом някоя страна е корумпирана е наред да бъде нападната? Да се надяваме, че Америка няма да реши да спасява руският народ от корумпираните му управници. Или бъллгарският...
Потребител · 03:21 · 21.07.2018
шопа e гъз посран
BarakBaghdadi · 13:38 · 20.07.2018
Малко късно ми се струва за предупреждения. САЩ наливат оръжия в Украйна и тренират спец частите им, а Грузия се знае от години, че американска губерния. Дефакто са НАТОвски държави....
Shopeto · 15:04 · 20.07.2018
@BarakBaghdadi Хайде да не се лъжем - в Украйна оръжия (също пари и "отпускари") "налива" предимно Русия, тоа е факт. Барак Обама сума време се инати да им доставя оръжия, това също е факт. Всичките тези истории, че ЦРУ са организирали Майдан, се пишат в Кремъл - факт, но ти го смяташ за долна лъжа. Както и да е: имаш си право на мнение и не ми се спори отново. Само си пиша и моето мнение, да не си помислиш, че нещо ми е станало :)
BarakBaghdadi · 16:38 · 20.07.2018
@Shopeto Твоите "факти" ги знаем, пуктата пара не струват! Как един път не успя да докажеш твърдениятя си?!

Пентагона има специално перо в бюджета си за Украйна, 150мил долара. Ха сега отвори глобуса и виж къде е Украйна и къде е САЩ ;-)

Сенатът е гласувал специална програма за финансиране на украинските фашуги!
Ukraine Security Assistance Initiative
https://securityassistance.org/content/%22ukraine%20security%20assistance%20initiative%22
BarakBaghdadi · 17:06 · 20.07.2018
@BarakBaghdadi А че е преврат всички с повече от две гънки разбрахме. Хората още преди това са се усетили, ето ДОКАЗАТЛСТВО

"MUST WATCH: Nov 2013 (pre-Maidan!): Ukraine Deputy has proof of USA staging civil war in Ukraine".
https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=y9hOl8TuBUM (махни копирано от Дневник!)
Потребител · 19:47 · 20.07.2018
@BarakBaghdadi На Щопа фактите са ,като на стара циганка гледачка на Софийска улица; една истина няма нито факти с които да докаже.Дори и САЩ са вдигнали ръце от крадливия и лъжлив Порки и Ко. управляващи Украйна.Порки краде парите които се дават за Украинската Армия а подаръците в стока от САЩ и ЕС продава на черния пазар.
BarakBaghdadi · 20:12 · 20.07.2018
@Потребител Шопа е 100% лъжлив трол! Едни и същи лъжи върти до безкрай, старае се да ти изгуби времето, да те измори и да те откаже. Прилага ни старият пропаганден метод "много пъти повтаряна лъжа се превръща в истина"...
BarakBaghdadi · 16:53 · 20.07.2018
@Shopeto Victoria Nuland: Ukrainians Deserve For Respect From Their Government
https://www.youtube.com/watch?v=2y0y-JUsPTU#t=447

5милиарда американски данъци са вкарали за демокрация в Украйна :-) ...а Тръмп сега се чуди от къде да намери пари да оправи разпадащата се американска инфраструктура. Какво излиза, за ам. управници е по-важна демокрацията в Украйна от колкото пътищата и животът на американците, верно ли?
BarakBaghdadi · 17:09 · 20.07.2018
@BarakBaghdadi Хайде сега докажи следното си твърдение "факт" "Хайде да не се лъжем - в Украйна оръжия (също пари и "отпускари") "налива" предимно Русия, тоа е факт"

...ми лъжем се, ти друго явно не умеееш :-)

Тая партенка с отпускарите вече за стотен път я пишеш
Потребител · 21:51 · 20.07.2018
@BarakBaghdadi Има сателити има и украински шпиони в източна украйна има и обикновени граждани със милиони телефони с камера и не са показали руските полкове,оръжия и финансирането им.Но Заместнк Държавния секретар Виктория Нюланд и Посланник Пайът в Киев ги има записани два месеца преди пордената цветна революция да дават министърски постове в бъдещото правителство на Украйна.
BarakBaghdadi · 22:22 · 20.07.2018
@Потребител Няма сателитни снимки, няма нищо! Ако имаше нещо, щяхме да сме го видели 1000 пъти. Има само разни хора по форумите, които разправят, че разни хора в Украйна били видели руснаци, ама дали били в Украйна или били близко до Украйна, дали били риснаци...ама чак "полкове", тук вече се насра, мухаха! Момче ти си болен лъжец бе, прегледай се, честно!
Shopeto · 08:48 · 21.07.2018
@BarakBaghdadi Преди да "мухаха-каш", прочети още веднъж какво ти е написал колегата: там има едно "не", че не е вярно.
Малко си се увлякъл този път... :)
BarakBaghdadi · 10:35 · 21.07.2018
@Shopeto Аз с поглед в бъдещето пиша :-)
BarakBaghdadi · 22:42 · 20.07.2018
@Потребител Шопе, кажи ми честно защо го правиш? Много ми е интересно? Твърдиш неща, дето няма кой да им повярва, даже и янките не ги твърдят. Хубаво ли ти става като разпъваш лукуми, душевен оргазъм ли получаваш, като раздуеш някоя голяма лъжа? Кажи?
Shopeto · 08:51 · 21.07.2018
@BarakBaghdadi А ти защо го правиш? Защо не даваш дума да се каже срещу Путин и Русия? Перфектни ли са? Без грешка? Винаги? Вярваш ли го наистина?
BarakBaghdadi · 10:35 · 21.07.2018
@Shopeto Шопе, аз не защитавам Путин и Русия, а оборвам лъжите ти! Ти имаш някакви сериозни психически отклонения на тема Русия и пишеш безумни глупости. Почни да лъжеш за САЩ, България, Тръмп, Хилари, Обама, Франция и ще те оборвам и там. Не ме прави русофил това, че ти си зациклил на Путин и Русия :-)
Shopeto · 09:15 · 21.07.2018
@BarakBaghdadi Остави отпускарите, нека си поговорим за парите.
От какво живеят хората там, кой им плаща пенсиите, кой дава заплати на войската, кой плаща за всичките тези оръжия? След толкова години война, там нищо не е останало, нито производство, нито инфраструктура, има поне 90% безработица...
Кой според теб плаща сметките, кой ги държи да не колабират? И защо?
BarakBaghdadi · 10:39 · 21.07.2018
@Shopeto Как да оставя "отпускарите", като ти редовно ги споменаваш?? Сега добави и "полкове", не един а много руски полкове в Украйна! Верно ли толкова балъшки се опитваш да изместиш темата от таз сериозна лъжа? Ти знаеш ли колко сериозно и голямо нещо е полка???
Shopeto · 11:08 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi Казах да оставим отпускарите, защото с 1000 знака не мога да споря за всичко на веднъж. Та какво стана с парите? Кой плаща сметките? От какво живеят хората в Донбас? Да ти кажа ли? Обикновенният руснак ги плаща, това никой не го отрича. И ти ми кажи сега, как мислиш, дали чукчето в Камчатка знае къде изобщо е Донбас, че чак да иска да им плаща от джоба си, защото Украйна не били "нормална" държава...
Извинявай, но пишеш само глупости напоследък.
BarakBaghdadi · 12:37 · 22.07.2018
@Shopeto Казах да оставим отпускарите, защото с 1000 знака не мога да споря за всичко на веднъж. - ехее! Колко лесно било! Може да хвърли ОГРОМНА ЛЪЖА с 20-30 знака, обаче било много сложно да го докаже, хаха

Аз съм търпелив, ще чакам. Като роман ли искаш да го напишеш, че ти трябват над 1000 знака??? Направо ме заинтересува! Давай, чакам!
Shopeto · 21:13 · 22.07.2018
@BarakBaghdadi https://www.youtube.com/watch?v=2zssIFN2mso
BarakBaghdadi · 21:25 · 22.07.2018
@Shopeto Rupert Murdoch firm dips into hipsters' bible with $70m stake in Vice
https://www.theguardian.com/media/2013/aug/17/rupert-murdoch-vice-magazine-stake

Верно ли това ще ми пробуташ? Пак линк, който не си отворил и гледал, нали? Кажи на коя минута са доказателствата.

Vice news, коите направика сълзлив филм за живота в халифата на Ислямска Държава, а мерси....Нещо от малко по-истиснка медия нямаш ли? Просто виждам как Шопето отчаяно труси в Гугъл " Руски войски Украйна доказателство" :-)
BarakBaghdadi · 12:43 · 22.07.2018
@Shopeto Кой плаща сметките? От какво живеят хората в Донбас? -бум!! Епа това от къде го измисли?! Това твои свободни съчинениея ли са, или си го прочел някъде? Защото такова твърдение не съм чел даже и в западната преса.

Аз предполагам, че живеят от това от което са жевеели и преди, но без да плащат данъци на Киев, после от които нищо не виждат ;-)

Но усещам, че твоят аналитичен мозък твърди, че Русия ги издържа изцяло :-)
Потребител · 22:03 · 20.07.2018
@Shopeto Обама няма проблем да им дава пари на Украйна,по напреднали оръжия не им даде защото ги продават и ползват за да създават собствени оръжия
Потребител · 06:40 · 21.07.2018
@Shopeto НА МУРВАТА И ПЛАЩА СОРОС. ФАКТ. МУРВАТА ЩЕ БЪДЕ ОСАКАТЕНА. И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ФАКТ
Потребител · 13:20 · 20.07.2018
Московска област и Украйна са както Софийска и Варненска област на България.
Shopeto · 15:07 · 20.07.2018
@Потребител Не, не са същото. Украйна е независима държава, не руска провинция. СССР вече не съществува, разберете го най-после!
BarakBaghdadi · 20:07 · 20.07.2018
@Shopeto Украйна е много зависима, ама много! ЕС и САЩ ги държат на системи и ги помпят яко с пари да не фалират. Това ако му викаш независимост...

Русия никога не е искала Украйна да е стане част от Русия! Русия просто не искаше Украйна да стане НАТО и съответно американска бананова република нов Афганистан, точно което се случи... Путин си има достатъчно идиоти Русия, още 45мил ще му дойдат в повече :-)
Потребител · 23:31 · 20.07.2018
@BarakBaghdadi Я си представи България да е Русия или Канада ,САЩ с Бойко Борисов ,човек който не може да въведе ред и законност в една малка 6 милионна страна,която до сега да беше станала за пример на всички други бивши комунистически страни ако имаше можещо,знаещо и искащо Управление.А не крадливи шайки политици и бизнесмени за които Бойко си затрваря очите, и вика корупция и без законие няма.
BarakBaghdadi · 23:37 · 20.07.2018
@Потребител Не съм сигурен, какво точно се опитваш да кажеш...

...но отчасти те разбирам. Аз Бойко го харесвам, но винаги съм се чудел как може да е заобграден от такива жестоки идиоти, калинки и крадци? Явно това е най-доброто, което е успял да намери в таз умряла държава, липса на мат'рял :-)
Потребител · 07:42 · 21.07.2018
@BarakBaghdadi Искам да кажа че не искат да правят нито реформи нито законност или съдебна система.В една държава в която всички институции работят според това записнао в устава им, или работните характеристики и законите, а държавните служители изпълняват задълженията си и им се търси отчетност и отговорност.В такива държави като Швейцария и Финландия, имат много добър стандарт на живот и уредена страна.България се държи в положение; в мътна вода риба се лови...
BarakBaghdadi · 10:49 · 21.07.2018
@Потребител Нищо не би ме накрало да живея във Финландия. Едно е да гледаш нещата по ТВ-то, друго е да живееш там. Колко пари взимат не е голямо мерило. Бях на почивка в Мароко, ако трябва да избирам межу Рабат и Хелзики, бих избрал Рабат без да ми мигне окото, въпреки уж ниският им стандарт ;-)
Shopeto · 08:59 · 21.07.2018
@BarakBaghdadi Ааа..., Бойко си е много готин - за компания в механа, обаче не за държавен глава. Но както казва един познат: "За кой друг да гласуваш?" Точно това е: няма мат'рял.
BarakBaghdadi · 10:44 · 21.07.2018
@Shopeto Шопе, сигурен съм че Бойо е много готин за механа, даже бих искал да пия с него някога, ама надали :-)

Да, така е няма мат'риал и Бойко е най-доброто, което сме имали досега. По-притеснителна е мисълтта, че може скоро и да не видим по-добро.

Гледайки другите европейски политици какви палячовци са и те, не мисля, че трябва да се срамуваме от Бойко.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент