Путин поведе рокери (ВИДЕО)

Путин поведе рокери (ВИДЕО) | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин поведе рокерите от руския клуб "Нощни вълци", чийто член е и самият той. Мотоклубът започва похода "Към Берлин!" в чест на 70-годишнината от победата на бившия СССР във Втората световна война.

Рокерите планираха да минат през Беларус, Полша, Чехия, Словакия и Австрия, но полският премиер нарече инициативата "провокация", а властите в германската столица казаха, че няма да позволят пробег в чест на победата на СССР във Втората световна война.

Лидер на "Нощни вълци", обявяващи се за православни руски патриоти, е Александър Залдостанов "Хирург", който от декември 2014 г. е в списъка на санкционираните от Запада руснаци, защото е участвал лично в превземането на бази и обекти на украинската армия в Крим през миналата пролет.

През 2013 г. президентът Владимир Путин награди Залдостанов с Почетен орден на Руската федерация, а тази година той се нареди сред учредителите на движението "Антимайдан", което щяло да се бори с протестите срещу управляващите независимо дали със или без съгласието на органите на реда в Русия.

Събитието е посветено на 70-годишнината от победата на бившия СССР във Втората световна война. Рокерите планираха да минат през Беларус, Полша, Чехия, Словакия и Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай