Путин получи 450 рози за рождения си ден

Путин получи 450 рози за рождения си ден | StandartNews.com

Поздравиха руския президент с огромен плакат на моста "Манхатън" в Ню Йорк

Руският президент Владимир Владимирович Путин навърши днес 64 г. По традиция рожденият му ден се отбелязва с различни акции както в Русия, така и в чужбина.

В навечерието на празника депутатите от Държавната дума решиха да изпратят на президента кошница с 450 рози. Цифрата изразява броят на депутатите в Думата. "Днес е рожденият ден на президента ни Владимир Владимирович Путин. Нека го поздравим от името на депутатите от Държавната дума и му пожелаем успехи", каза космонавтката Валентина Терешкова от партията на президента "Единна Русия". Залата отвърна с бурни аплодисменти. "Ако не възразявате, нека да изпратим пълна кошница с цветя на Владимир Владимирович. Тук сме 450 депутати. Предложението е да изпратим 450 рози!", продължи прочутата жена космонавт. "Да изпратим кошницата с благодарност за неуморния му труд и с обещание заедно с него да работим за благото на нашата Русия", добави тя. Председателят на парламента Вячеслав Володин благодари на Терешкова за инициативата. "Колеги, няма ли възражения?", попита той. Възражения не бяха направени, отбелязва ТАСС.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин ще отбележи рождения си ден в тесен кръг с приятели и роднини. "Президентът ще празнува рождения си ден. Сутринта няма планирани публични мероприятия, свързани с личния му празник. Със сигурност ще има обаждания от чужбина", каза Песков и добави, че получавайки поздравления по телефона от държавните ръководители, Путин ще трябва да обсъди с тях и горещите световни теми. "Винаги така правят, никога не се ограничават само с празника", поясни Песков. Путин винаги предпочита да прекарва рождените си дни сред природата или в къщи с близките си роднини и приятели, и сега няма да изневери на традицията. Руският патриарх Кирил бе един от първите, които поздравиха президента. След него с честитки се отчетоха депутати, кметове, губернатори, висши милиционери и военни.

По същото време от моста "Манхатън" в Ню Йорк бе провесен огромен плакат с образа на Путин, който час по-късно бе свален от полицията. Върху постера, освен лика на президента и руското знаме, стоеше надпис "Миротворец". Засега не е ясно кой или кои стоят зад инициативата, полицията провежда разследване, като се опитва да открие "виновника" по записите от уличните камери. Путин получи също така честитка и от жителите на сръбския град Рашка, в която предлагат пълната си подкрепа за "тази прекрасна страна". Графити с образа на Путин пък се появиха вчера сутринта и по фасадата на бившия му дом в Дрезден, където президентът е живял от 1985 до 1990 г., съобщи на страницата си в "Туитер" посолството на Русия в Германия. До лика на президента също бе изписано "Миротворец". В чест на Путин руска компания, специализирана в изработването на бутикови модели мобилни телефони, пусна специална колекция на iPhone 7. Уникатите, наречени Supremo Putin Damascus, са 64 и са декорирани с орнаменти, украсявали остриетата на мечовете от дамаска стомана. На гърба е барелефният портрет на държавния глава. Дизайнът на телефона се предлага в 2 варианта – в титановата гама и с инкрустации от злато. Устройствата са изработени с обем на паметта от 128 и 256 гигабайта. Цената им започва от 207 хиляди рубли за версиите с инкрустираното жълто злато и достигат до 232 000.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай