Путин: Няма да позволим военен натиск

Путин: Няма да позволим военен натиск | StandartNews.com

Никой не може да има военно превъзходство над Русия. Това заяви президентът Владимир Путин на тържествения концерт по случай армейския празник 23 февруари.

"Никой не трябва да си прави илюзии, че може да постигне военно превъзходство над Русия, да й оказва какъвто и да било натиск. За такива авантюри ние винаги ще имаме адекватен отговор. Нашите войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително, сплотено, професионално и мъжествено, да изпълняват и най-трудните задачи, както подобава на закалена, боеспособна и съвременна армия, която пази своите традиции и държи на воинския дълг", отбеляза Путин. Той посочи също, че руската армия постоянно се усъвършенства и е в крак с най-съвременните изисквания. По думите на му в последните години е извършена много работа за повишаване ефективността на системите за военно управление.

НАТО трябва да се подготви за пълномащабен военен конфликт с Русия за защита на страна член от Източна Европа. Москва може да изненада алианса с атака и да заграби територия, която след това да държи под заплахата от преминаване на конвенционалния конфликт в ядрен сблъсък. Това обяви генерал Ейдриън Брадшоу, който е вторият човек в командването на обединените сили на НАТО в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай