Путин: Киев извършва престъпление срещу народа си

Путин: Киев извършва престъпление срещу народа си | StandartNews.com

Славянск. "Ако наистина Киев е изпратил военни срещу населението в Славянск, то без съмнение това е изключително сериозно престъпление срещу украинския народ". Това каза руският президент Владимир Путин пред медиите днес, цитиран от РИА Новости.

По думите му той е разбрал за последните събития в Източна Украйна от медиите. „Ако сегашната власт в Киев е направила това, то говорим за хунта. На първо място, тя няма никаква общонационална легитимност. В най-добрия случай парламентът има някакви елементи от нея, но всички останали институции по едни или други причини нямат и това", заяви руският президент.

Путин подчерта, че днешните събития са доказателство за това, че ако Москва не се беше намесила в кримските събития, положението на полуострова е щяло да бъде много тежко.

Според Путин, украинските власти трябва да потушат конфликта чрез диалог, а не чрез „легализиране на радикални организации". 

Руският президент обаче не коментира обвиненията за доста по-добре организираните и въоръжени „будни граждани" от улиците на Крим и Източна Украйна, за които Киев и западните му съюзници твърдят, че са от спецзвената на руската армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай