Полицейски рейд и разпити в московския офис на Навални

Полицейски рейд и разпити в московския офис на Навални | StandartNews.com

Руската полиция е влязла в московския офис на опозиционния лидер Алексей Навални и е започнала разпити. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на снимки на поддръжници на Навални.

Роман Рубанов, един от последователите на опозиционера, посочва в социални медии, че полицаите са заявили, че разследват съобщения за бомба в офиса. Стотици поддръжници на Навални започнаха днес протести в цялата страна, призовавайки гласоподавателите да бойкотират президентските избори на 18 март, след като Върховният съд на Руската федерация отхвърли в петък жалбата на Навални срещу отказа на властите да го регистрират като кандидат за президент, предаде ДПА.

Руската централна избирателна комисия по-рано излезе със заключение, че Навални не може да се кандидатира за президент на изборите през март заради предишна присъда за финансови престъпления, за които му е наложена условна присъда. Той отрича всички предявени му обвинения и твърди, че те са скалъпени, за да бъдат пресечени политическите му амбиции.

Навални призова за бойкот на изборите на 18 март, на които се очаква безапелационна победа и пореден 6-годишен президентски мандат на Путин.

Градските власти в Москва заявиха в петък, че протест в подкрепа на Навални не е разрешен и заплашиха със съдебни действия срещу него. Членове на организационния екип на проявите са били задържани в четири града в страната, съобщиха негови привърженици. "Нашият бойкот се превърна в истински кошмар за Кремъл", написа в Туитър организацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай