Погребват Немцов в Москва

Погребват Немцов в Москва | StandartNews.com

Днес ще се състои погребението на руския опозиционен лидер Борис Немцов. В Москва са въведени извънредни мерки за сигурност.

Стотици полицаи и специални части ще охраняват Сахаровския център, където ще се проведе поклонението, и гробището, където той ще бъде положен.

Траурната гражданска церемония е от 10:00 до 14:00 часа. По-късно Борис Немцов ще бъде погребан на Троекуровското гробище.

Много видни фигури, в това число и от чужбина, ще пристигнат за траурното събитие. Президенът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев обаче няма да присъстват. Полша остава без представител, след като председателят на сената Богдан Борусевич не е бил допуснат в Русия. Според руската страна, Борусевич е включен в списък с лица, на които е забранено да влизат в Русия. Отказ за допускане на руска територия получи и латвийският евродепутат Сандра Калниете.

Списъкът е съставен в отговор на санкциите на Европейския съюз срещу руски чиновници, въведени заради ситуацията в Украйна. На погребението няма да присъства и приятелката на убития на 27 февруари в центъра на руската столица руски опозиционер.

Късно снощи след три дни разпити руските власти пуснаха Анна Дурицкая да се завърне в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай