Почти всички руснаци щастливи, че Крим е техен

Почти всички руснаци щастливи, че Крим е техен | StandartNews.com

95% от руснаците подкрепят присъединяването на Крим към Русия. Проучване на Руския център за изучаване на общественото мнение, обхванало 1600 респонденти, показва масова подкрепа за анексирането на Крим.

Две години след присъединяването на Крим към Русия масово разпространено е вярването, че това решение е било правилно.

79% от запитаните руснаци изразяват положително отношение към Република Крим и град Севастопол. Малко над 15% никога не са се замисляли по въпроса. Преди две години 89% от анкетираните смятали, че Крим е част от Русия. Днес този процент е скочил осезаемо и вече достига 96%.

Почти 80% от респондентите на проучването са убедени, че присъединяването на Крим е в полза и на самите жители на полуострова, като само 3% са на крайно противоположната позициця. Масово руснаците вярват, че западните страни ще признаят анексирането на Крим, а 92% от гражданите на Русия са на мнение, че с действията си родината им е доказала, че може да отстоява интересите си.

1/2 твърдят, че след анексирането международните позиции на Москва са се подобрили. 3/4 от руснаците пък смятат, че присъединяването на Крим е било само оправдание за въведените санкции срещу Русия, като те щели да бъдат наложени така или иначе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай