Пътници бутат самолет да тръгне

Пътници бутат самолет да тръгне | StandartNews.com

Пътници успяха да избутат самолет в Русия, след като спирачките му замръзнаха при минус 52 градуса, съобщиха местните медии. Видеото с тяхното геройство стана хит в местните социални мрежи, макар някои потребители да предположиха, че то е изфабрикувано.

Във вторник 30-тонният Ту 154 на авиокомпания UTair трябвало да изпълни чартърен полет от град Игарка до Красноярск. Спирачките му обаче замръзнали, а тракторът на летището не успял да издърпа самолета. Почти всички мъже от 70-те пътници на борда, повечето от които били работници от нефтена платформа, излезли на студа и започнали да бутат крилата му. След известно време спирачките се освободили и по-късно самолетът благополучно излетял за крайната си цел. "Хайде, бутайте!", "Един истински мъж може да засади дърво, да вдигне къща и да избута самолет!, "Хайде да се връщаме у дома!, викали мъжагите. Твърди се, че причина за замръзването на спирачките в един от най-студените дни досега тази година било използването на неподходяща за тези температури смазка.

Според някои обаче на самолета нищо му нямало, пътниците просто искали да си направят интересно селфи. Според директора на летището Максим Аксенов 70 души няма как да помръднат такъв самолет. "Вие някога опитвали ли сте се сам да бутнете автомобила си? Няма начин. Да не говорим 70 души да помръднат 30-тонен самолет. Просто работниците явно са решили да си направят селфи и да станат сензация в интернет", заяви той пред местни журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай