Откриха една от черните кутии на катастрофиралия самолет

Откриха една от черните кутии на катастрофиралия самолет | StandartNews.com

Намерена е една от черните кутии на катастрофиралия в Русия самолет на авиокомпанията "Флай Дубай", съобщават от следствието. Източник от авиодиспечерската служба на ростовското летище съобщи, че машината е трябвало да се приземи по разписание, а полетът е минал без проблеми. 

Самолетът обаче не е успяла да кацне от първия път и пилотът е съобщил, че ще направи втори опит. Тогава е станала и самата катастрофа. Източникът посочва, че неуспешното първо кацане е било заради страничен вятър. Следователите разглеждат две основни версии за инцидента - лошите метеорологични условия или техническа неизправност.

"Пристигнахме на летището и решихме да останем за няколко минути на входа, за да подишаме свеж въздух. Изведнъж видяхме, че небето беше озарено от гиганнтска яркооранжева светлина, която на практика изпълни целия небосклон. В същото време, за наша изненада, не чухме никакъв заук от катастрофата", разказва очевидка на инцидента.

Повечето от жертвите са руснаци, жители на Ростовска област. По данни на авиокомпанията "Флай Дубай", цитирани от ТАСС сред пътниците на борда на машината е имало 44 руснаци, 8 украинци, един узбекистанец и един индиец, а пилотът е бил от Кипър.

Властите откриха три горещи линиии по повод инцидент. Руският президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев изразиха съболезнованията си на семействата на загиналите.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи, че роднините ще получат по един милион рубли компенсация.

Утре в областта е обявен ден на траур.

От компанията "Боинг" обявиха, че са готови да окажат техническа помощ във връзка с разследването на катастрофата, ако руските власти пожелаят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай