От "РИА новости за "Стандарт": Чакат 150 участници от ЕС на "Спаската кула-2017"

От "РИА новости за "Стандарт": Чакат 150 участници от ЕС на "Спаската кула-2017" | StandartNews.com

Над 150 участници от ЕС се очакват на военно – музикалния фестивал "Спаската кула-2017" в Москва, съобщи член на общественият съвет на фестивала Сергей Хлебников в интервю за "Российская Газета".

"От Евросъюза на фестивала ще ни гостуват над 150 души – инструменталисти, гайдари и танцьори. От Швейцария ще пристигне Switzerland's Top Secret Drum Corps — тайният корпус на барабанистите. Тази феноменална група е мечта за всеки световен фестивал. Ще пристигне и младежка формация от САЩ. В момента се водят преговори с оркестъра на полицията на Ню Йорк. Ще има мексиканци, които винаги са блестяли с невероятно ярката си програма и уникално добра музика. Публиката ще види и изключително забавни оркестри от Чили и Панама. Невероятно ще е и участието на даостките монаси, оркестрите на Филипините и на Италия", разказа Хлебников.

Той добави, че "задължителноще присъстват и оркестрите от Казахстан и Беларус.

"Дори знаем че белорусите в момента си шият нова униформа специално за тазгодишния фестивал. Искат да изненадат публиката. От Турция изявиха голямо желание за участие. Ако дойдат, ни обещават невероятна програма на военния си оркестър. Там ще е и военният оркестър на Армения. В момента водим преговори с Индия, Сърбия и Бахрейн", добави Хлебников.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай