Нов свидетел обръща разследването за Немцов

Нов свидетел обръща  разследването за Немцов | StandartNews.com

Нов свидетел по делото за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, застрелян в Москва на 27 февруари, опроверга версията на следствието. Това пише руският вестник "Комерсант", като се позова на източник, близък до разследването.

Украинската манекенка Анна Дурицкая, придружавала Немцов, не е била според изданието единствен свидетел на убийството. Малко зад двойката, нападната на Големия москворецки мост край Кремъл, е вървял 27-годишният Евгений, представен само с малкото му име - мениджър във фирма. Следователите смятат за извършител на убийството арестувания чеченец Заур Дадаев, напомня вестникът. Новият свидетел обаче твърди, че мъжът, хвърлил се да бяга, е бил нисък, слаб и с чуплива коса.

Дадаев, обратно, е висок, едър, със здраво телосложение. Според показанията на Евгений, убиецът е избягал от местопрестъплението с кола, "наподобяваща" "Лада Приора". А според версията на следствието, Дадаев е напуснал моста със ЗАЗ. Освен това свидетелят забелязал на местопрестъплението жена и девойка, които му се сторили странни, посочва "Комерсант".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай