Москва прати тежката артилерия край Сирия

Москва прати тежката артилерия край Сирия | StandartNews.com

Русия разположи ракетния крайцер "Москва" в Средиземно море, за да осигури допълнителна въздушна сигурност на своите военни сили и да унищожи всяка мишена, която представлява опасност за руските интереси. Това се случи, след като стана ясно, че Турция е свалила руски бомбардировач във вторник, съобщава Индипендънт.

"Москва" е един от двата най-големи кораби на Русия в Черноморския флот и ще бъде разположен до Латакия до сирийския бряг. Той е предназначен за укрепване на базата на Русия в региона.

Сергей Рудской, висш служител в руския Генерален щаб, заяви, че комуникацията с турската армия ще бъде прекратена, съобщава IB Times.

Той посочи няколко мерки, с които да се гарантира сигурността на Руската военновъздушна база в отговор на свалянето на самолета Су-24. Всички действия на въздухоплавателните средства ще се извършват под прикритието на изтребители. Взимане на мерки за укрепване на защитата.

"За тази цел крайцер "Москва" ще бъде оборудван със системата за противовъздушна отбрана Fort, подобна на S-300. Предупреждаваме, че всички мишени, които изглеждат потенциална заплаха за нас, ще бъдат унищожени", каза Рудской.

Междувременно станаха ясни имената на загиналите руски военни след вчерашните действия в Сирия. Командирът на екипажа на бомбардировача Су-24, който почина - Олег Анатолиевич Пешков, ще получи звезда и званието "Герой на Русия". Това заяви държавният глава Владимир Путин, цитиран от руската НТВ.
Освен него президентът на Русия ще награди и загиналият морски пехотинец Александър Позянич, както помощник-водача и останалите участниците в спасителната акция.

"Навигаторът е спасен, мисля, че вече е в нашата база на летището. И той, както и всички други участници в операцията, ще получат държавни отличия. Това е предложение на Министерството на отбраната", разкри държавният глава Владимир Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай