Митичните дъщери на Владимир Путин

Митичните дъщери на Владимир Путин | StandartNews.com

Моите деца никога не са се изживявали като звезди, казва президентът на Русия

Владимир Путин никога нито е потвърждавал, нито е отричал информацията, че Екатерина Тихонова и Мария Воронцова са негови дъщери. На последната си пресконференция президентът на Русия беше лаконичен по темата: "Моите деца никога не са се изживявали като звезди".

Независимо дали са или не негови дъщери, и двете дами са изключително добре образовани, високо интелигентни, ерудирани, реализирани и материално обезпечени. Красавиците се радват на половинките до тях, които допринасят за щастието им. Самите те се трудят усърдно в областта на науката и продължават да се усъвършенстват в квалификацията и реализацията си.

Мария пристана на холандски бизнесмен

Първородната дъщеря на руския президент Мария се появява на бял свят през 1985 г. Определено време тя живее в Москва на "Новински булевард" - в съседство с посолството на САЩ. По думите на съседите строг пропускателен режим е бил въведен след появата на мистична млада и красива блондинка, която се предвижвала с джип с "буркан" в компанията на бодигардове. Охраната уважително се обръщала към нея с "Мария Владимировна". Съкооператорите доста дълго време мислили жената за чужденка, тъй като често чували как тя говори по телефона на перфектен френски. На "Новински булевард" дъщерята на Путин е живяла под фамилията Воронцова, но е ползвала документи с още четири фамилии, пише "Настоящее время". В училище били убедени, че Мария е дъщеря или на секретен конструктор на космически кораби, или на генерал. Въпреки медийната завеса, дъщерята на руския президент се появява в качени от съвипускниците си снимки, една от която е по време на круиз из Средиземно море на яхта, чийто седмичен наем е между 35 и 45 хиляди евро. Мария е следвала през 2006-2011-а във факултета по фундаментална медицина и завършва Московския университет с отличие. Името й фигурира с списъка на студентите по онова време.

След дипломирането си тя се отдава на аспирантурата си в Ендокринологичния научен център, ръководен от академик Иван Дедов и блестящо защитава дисертация. По-късно Дедов е единодушно избран за президент на Академията на медицинските науки. В приемната на академик Иван Дедов обаче са заявили, че не знаят за никаква Воронцова и грубо са затворили телефонната слушалка на кореспондента на списанието The New Times. Говори се, че съвсем наскоро Мария е родила дъщеричка, съобщава изданието. Знае се, че е омъжена за холандския бизнесмен Фаасен, за който се твърди че работил за "Газпром".

Съпругът на Мария, холандецът Йорит Фасен, завършва през 2004 година университета в Амстердам и защитава дипломна работа в областта на строителният бизнес. Идва в Москва през април на 2006-а като сътрудник на "Газпром", а след година получава длъжността "Директор бизнес - развитие" в компанията. През 2010 година холандецът е влязъл в бурен спор с охраната на банкера Матвей Урин и

бил пребит

от нея. За задържането на побойниците тогава лично се погрижил шефът на московската полиция, а след време на три от банките на Урин са отнети лицензите.

На въпроси на журналисти прессекретарят на президента Дмитрий Песков и заявил, че в Кремъл не се коментира публикацията в The New Times.

Катерина е рокендрол шампионка

За малката дъщеря на президента Владимир Путин се твърди, че обществото я познава като Катерина Тихонова. Председателят на управителния съвет на "Газпромбанк" Андрей Акимов е потвърдил пред Ройтерс, че ръководителят на технологичния сектор на МГУ Катерина Тихонова е дъщеря на Путин. По-късно Акимов се отрича от изявлението си пред агенцията. 29-годишната Катерина действително е по-малката щерка на руския президент, пише обаче "Настоящее время". Андрей Акимов е потвърдил пред Ройтерс, че познава Тихонова от детството й, като от самото начало му било ясно на кого е дъщеря. Решението на "Газпромбанк" да подкрепи ръководените от нея проекти в МГУ е било прието "независимо от семейните връзки". Катерина Тихонова посещавайки през януари тази година Швейцария, се е представяла като

съпруга на 33-годишния Кирил Шамалов

син на Николай Шамалов, пише Ройтерс, като допълва, че бащата бил "стар приятел на Путин" и акционер на банка "Русия", която властите в САЩ наричат "личната банка на руския елит". Според агенция Ройтерс, общото състояние на съпрузите Тихонова и Шамалов възлиза на 2 милиарда долара . Освен това двойката притежава великолепна четири етажна вила от петдесетте години в Биаррице (Франция). Вилата е около 300 кв метра с прекрасна градина , простираща се на 2 декара. По думите на архитекта, който я е реставрирал преди седем години , стойността на имението е около 3,7 млн долара.

Освен науката, Катерина Тихонова професионално се е занимавала с акробатически рок-енд-рол . Тя е блестяща и успяваща и в тази си дейност. През 2013 година с партньра й

стават пети на Световния шампионат

в Швейцария, пише "Настоящее Время". По настоящем Тихонова възглавява Международния Комитет на Руската Федерация по акробатически рок-енд-рол.

Семейството на Путин винаги е било обвито в мистика. Единственото нещо, което той каза неотдавна на пресконференция за дъщерите си бе : "Е.Те живеят в Русия и никога не са живели навън. И двете свободно владеят по три западни езика, които ползват в работата си.Те са се учили само в руски ВУЗове. Аз се гордея са тях! Те продължават да се учат и да работят. Правят първите стъпки в кариерата си , и постигат много добър успех. Те не се занимават с бизнес и политика. Никога не са били звездни деца. Просто живеят своя живот и го правят много достойно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай