Медведев: Влязохме в нова Студена война

Медведев: Влязохме в нова Студена война | StandartNews.com

Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че светът е в състояние на нова Студена война на конференцията по сигурността в Мюнхен.

Гневното изявление на Медведев е по повод обвиненията, че Русия бомбардира цивилни в Сирия. „Няма никакво доказателство за това. Русия не се опитва да постигне нещо тайно в Сирия. Просто се опитваме да защитим националните си интереси", каза той.

„Създаването на доверие е трудно, но трябва да започнем. Позициите ни се различават, но не толкова, колкото преди 40 г, когато имаше стена в Европа. Може да се каже и по-остро: подхлъзнахме се в нова Студена война", каза Медведев.
„Почти ежедневно ние сме описвани като най-лошата заплаха – за НАТО като цяло, или за Европа, Америка и други страни", каза Медведев. „Понякога се чудя дали сме 2016 г. или 1962 г.", добави руският президент.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отхвърли твърденията на Медведев като заяви, че Русия се опитва да се намесва в работите на съседите си и да подкопава стабилността и доверието в Европа. Френският премиер Манюел Валс пък отново призова Русия да спре да атакува цивилни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай