00:05 ч.

21.02.18

1 мин.

0

0

0

Лукашевич: законът за "реинтеграцията" на Донбас противоречи на споразуменията в Минск

от Николина Александрова |

Лукашевич: законът за "реинтеграцията" на Донбас противоречи на споразуменията в Минск

„Подписването на закона за „реинтеграцията" на Донбас от президента на Украйна  Попрушенко потвърждава намерението на Киев да предизвика разтвори за конфликта. „


„Законът за "реинтеграция" на Донбас противоречи на Минското споразумение  и спомага за господстването на престъпленията и радикалния национализам.“, заяви Лукашевич.


Президентът на Украйна Петро Порошенко се подписа под закон за реинтеграция на Донбас, в който Русия се нарича "агресор", съобщава РИА Новости.


За да влезе в сила, документът трябва да бъде публикуван в официалния вестник "Гласът на Украйна".


На 18 януари парламентът на Украйна прие закон за реинтеграция на Донбас, в който Русия е наричана "агресор", а неконтролираните от Киев територии в Донбас се признати за "окупирани".


Москва обявява, че не се явява страна във вътрешния конфликт и няма нищо общо със събитията в Донбас, но е заинтересована Украйна да преодолее политическата и икономическа криза.


В Украйна споразумението за прекратяване на огъня между силите на Киев и проруските бунтовници бе подписано  в Минск от президентите Порошенко, Путин и Оланд и канцлера Меркел и е първият етап от мирния план, който трябва да сложи край на конфликта в Източна Украйна.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент