Лавров: Санкциите ще задълбочат украинската криза

Лавров: Санкциите ще задълбочат украинската криза | StandartNews.com

Москва. Продължителни санкции срещу Русия само ще задълбочат кризата в Украйна, вместо да разрешат проблема. Това посочва руският външен министър Сергей Лавров в интервю за испанския вестник El Pais.

„Очевидно е, че продължаването на натиска чрез санкции върху Русия няма да помогне за решаването на вътрешната криза в Украйна, а по-скоро ще задълбочи конфронтацията и ще усложни диалога", казва Лавров.

Той посочва още Русия си запазва правото да предприема мерки, за да защити легитимните си интереси, включително в сферата на националната сигурност.

„В същото време се надяваме, че в края на краищата прагматизмът и здравият разум ще надделят при партньорите ни. САЩ, Европейския съюз и други държави ще отстъпят пред разума и ще престанат да следват подхода на „око за око, зъб за зъб", който сами започнаха", подчертава Лавров.

Новите санкции срещу Русия бяха обявени в петък. Руският президент Владимир Путин осъди ограниченията. Москва обмисля да отговори със забрана за внос на западни автомобили и облекло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай