Камери заснели убийците на Немцов, Русия е мобилизирана

Камери заснели убийците на Немцов, Русия е мобилизирана | StandartNews.com

Немцов бил заплашван от месеци, полицията бездействала

Камери са заснели убийците на  опозиционния лидер Борис Немцов в центъра на Москва. Към този момент руските власти са мобилизирали силите на реда в Русия.

Междувременно адвоатът на убития- Вадим Прохоров обяви, че Борис Немцов е получавал заплахи в социалните мрежи. Полицията била уведомена, но властите не са направили нищо, за да го защитят.

Асистентката на Немцов Олга Варкхина каза, че не знае за някакви конкретни заплахи от жителите на Ярославъл или официални лица.

Те отхвърли версията, че Немцов може да е убит от ревност. „Борис Ефимович беше много дипломатичен и тактичен. Доколкото знам той имаше прекрасни отношения с децата и бившите си съпруги. Аз самата съм виждала това повече от веднъж. Мисля, че ревността няма абсолютно нищо общо с тази трагедия", подчерта асистентката му.

Половината от времето му е било заето с проблемите на региона на Ярославъл. Другата половина беше посветена на проблемите на национално ниво и международни въпроси, тъй като той е съпредседател на РПР-Парнас, посочва още Варкхина.

„Той успяваше да направи всичко. Миналата нощ получих подкрепа от стотици абсолютно различни хора и политици", допълва Варкхина.

Руската опозиция отмени протестното шествие, което бе планирано за 1 март в един от районите на Москва. Вместо него е решено да се организира траурно шествие в центъра на Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай