JP Morgan повиши рейтинга на акциите в Русия

JP Morgan повиши рейтинга на акциите в Русия | StandartNews.com

Ню Йорк. Американската банка JP Morgan повиши рейтинга на руските акции. Така той от "лош" стана "неутрален", предаде Интерфакс. Анализаторите на банката информират, че всички негативи вече са отчетени и дори съществуват няколко потенциални катализатори за ръст на фондовия пазар в Русия.

На първо място стоят действията на руската централна банка, която е успяла да удовлетвори повишеното търсене на американски долари, на второ – напрежението в Украйна спада, и на трето – цените на петрола се стабилизират.

Междувременно още в сряда рублата започна да възстановява позиции, след като Руската централна банка продаде 1,961 млрд. долара. Така доларът в сряда сутринта се разменяше за 66,5 рубли, което е поевтиняване с 1 рубла спрямо равнището на закриване във вторник, съобщи ТАСС. Курсът на еврото спрямо рублата спадна с 1,65 до 83,5 рубли.

При откриването на търговията в Москва доларът достигна равнище от 72,7 рубли, еврото - 92,19 рубли, а двувалутната кошница - 81,36 рубли. След това рублата възстанови позиции, а доларът и еврото отстъпиха от максимумите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай