Ходорковски може да влезе в политиката

Ходорковски може да влезе в политиката | StandartNews.com

Москва. "Бившият руски олигарх Михаил Ходорковски може да се занимава с политика, включително да претендира за висши държавни постове". Това заяви руският президент Владимир Путин по време на своята пресконференция, на която дава отчет за своята работа през отиващата си година.

На времето "Ходорковски се обърна с молба за помилване... и като че ли не възнамеряваше да се занимава с политика, но когато взимах решението за помилване, аз не изхождах от това дали той ще се занимава или не с политика, обясни той. Държавният глава изтъкна, че той има правото на избор като всеки друг гражданин на Русия".

От пресконференцията стана ясно още, че Путин е взел решението за помилване на Ходорковски по хуманитарни съображения, заради заболяването на неговата майка, която по-късно почина.

Според съответните критерии Ходорковски е подходящ за избиране на висши постове в държавата. "Бог да му е на помощ, нека да работи", коментира още Путин.

Преди това президентът обяви, че Русия ще излезе от кризата до 2 години. Той коментира и газовият хъб на границата на Гърция и Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай