07:55 ч.

24.07.18

1 мин.

0

1

0

Футболните фенове внесли 1,3 млрд. в бюджета на Русия

от редактор |

Футболните фенове внесли 1,3 млрд. в бюджета на Русия

Чуждестранните фенове в Русия са похарчили около 1.3 милиарда евро по време на световното първенство, сочи доклад на руската Сбербанк. Тя анализира използването на чуждестранни кредитни карти между 14 юни и 16 юли, когато се проведе турнирът.


В доклада са включени покупки чрез кредитни карти, плащания в брой и валутни преводи в мрежата на Сбербанк.


Феновете са дали най-много за хотели. Общата сума е 5 милиарда рубли, или около 67.5 милиона евро. На второ място са ресторантите и кафенетата с 4.3 милиарда (58 милиона евро).


Парите, които са похарчени по кафенета, ресторанти или за купуване на сувенири, представляват 45-50% от всички средства. Най-голям ръст от Сбербанк отчитат по отношение на спортните стоки, за които са похарчени 3.4 милиарда рубли. Увеличението е девет пъти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Shopeto · 19:15 · 24.07.2018
Световното струва на руснаците поввече от 14 милиарда долара. Освен това им останаха седем нови или обновени стадиона, които не им трябват и които ще им се наложи или да съборят, или да плащат милиони за потдръжката им. Това беше най-скъпото световно в историята, както и игрите в Сочи бяха най-скъпата зимна олимпиада.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент